Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Preminuo Richard Wright, osnivač Pink Floyda

Preminuo Richard Wright, osnivač Pink FloydaRichard Wright, klavijaturist i jedan od osnivača legendarne britanske grupe Pink Floyd preminuo je u 65 godini života nakon što je izgubio borbu s rakom, potvrdio je njihov glasnogovornik Doug Wright.

Posljednji nastup s grupom koja osnovana daleke 1964. odsvirao je na velikom koncertu u spomen na Syda Baretta u svibnju prošle godine.

Wright je iz Floyda otišao zbog stalnih neslaganja s Rogerom Watersom početkom osamdesetih godina, da bi se par godina kasnije nakon Watersovog napuštanja grupe vratio u sastav. Autorski doprinos Wrighta vidljiv je na njihovim ključnim classic rock albumima ”Dark Side of the Moon” i ”Wish You Were Here”, te na ”The Division Bell” i ”Meddle”.

Wright je snimio i nekoliko samostalnih albuma, a prvijenac ”Wet Dream” u prodavaonicama se našao 1978. godine. Tek 1996. snimio je drugi album ”Broken China”. Solo izvedba ”Love Scene - Version 4” iz filma Zabriskie Point iz 1970. godine objavljena je tek 27. godina kasnije.

Jedna od najcjenjenijih njegovih skladbi je ”The Great Gig In The Sky”, a malo fanova znalo je da je Wright ustvari samouki klavijaturist - zbog njegovih velikih instrumentalističkih sposobnosti. The time is gone, the song is over...

Pink Floyd - The Great Gig in the Sky

Objavljeno 15.09.2008.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton