Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Preminuo Richard Wright, osnivač Pink Floyda

Preminuo Richard Wright, osnivač Pink FloydaRichard Wright, klavijaturist i jedan od osnivača legendarne britanske grupe Pink Floyd preminuo je u 65 godini života nakon što je izgubio borbu s rakom, potvrdio je njihov glasnogovornik Doug Wright.

Posljednji nastup s grupom koja osnovana daleke 1964. odsvirao je na velikom koncertu u spomen na Syda Baretta u svibnju prošle godine.

Wright je iz Floyda otišao zbog stalnih neslaganja s Rogerom Watersom početkom osamdesetih godina, da bi se par godina kasnije nakon Watersovog napuštanja grupe vratio u sastav. Autorski doprinos Wrighta vidljiv je na njihovim ključnim classic rock albumima ”Dark Side of the Moon” i ”Wish You Were Here”, te na ”The Division Bell” i ”Meddle”.

Wright je snimio i nekoliko samostalnih albuma, a prvijenac ”Wet Dream” u prodavaonicama se našao 1978. godine. Tek 1996. snimio je drugi album ”Broken China”. Solo izvedba ”Love Scene - Version 4” iz filma Zabriskie Point iz 1970. godine objavljena je tek 27. godina kasnije.

Jedna od najcjenjenijih njegovih skladbi je ”The Great Gig In The Sky”, a malo fanova znalo je da je Wright ustvari samouki klavijaturist - zbog njegovih velikih instrumentalističkih sposobnosti. The time is gone, the song is over...

Pink Floyd - The Great Gig in the Sky

Objavljeno 15.09.2008.

Vremeplov

Ja sam, dragi moji, glazbena kurva.
Freddie Mercury (Queen)