Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Priča o Beatlesima ali na Norveškom jeziku

Priča o Beatlesima ali na Norveškom jezikuNorveška web stranica Nrk.no na kojoj su se nalazile serije snimljenog dokumentarca o Beatlesima te koje su bile ponuđenene na download makla je sav materijal. Naime vlasnici stranice poslušali su savjet svojih odvjetnika i Apple Corpsa koji polaze prava na Beatlesove kataloge. Jedan od razloga micanja dokumentarnih serija je i taj što nisu autorizirane.

Naime ideja je bila da se napravi besplatan glazbeni katalog koji bi bio pušten za legalni download, a sve zahvaljujući Norvežanima. 2001. godine slavna je četvorka bila temom dokumentarne serije nazvane ”Vår daglige Beatles” što bi u prijevodu značilo ”Naši svakdanji Beatlesi”. U dokumentarcu je novinar pričao priče o svakoj pojedinoj pjesmi u njihovom službenom katalogu, a sve kronološki po redu. Nakon što bi ispričao priču o pjesmi pustio bi spot za istu.

Sada je po prvi put ova serija, ali samo nakratko bila puštena za download. Jedini problem u cijeloj prići bio je za sve one koji ne razumiju norveški, budući da su trominutne priče-objašnjenja o pjesmama ispričane samo na tom jeziku.

Do skidanja sadržaja sa norveške stranice Nrk.no bilo je ponuđeno 14 od 212 epizoda, te je namjera bila staviti sve ostale epizode do kraja siječnja. Nakon cijele zavrzlame ne preostaje nam drugo nego pričekati kako će vlasnici Nrk.no i Aple Corps riješiti pravna pitanja.

Objavljeno 13.01.2009.

Vremeplov

Nemam moto već vjerujem u ljude.
Žak Valenta, riječki redatelj