Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prijavite se na Master 2010.!

Prijavite se na Master 2010.!Master 2010 je prvo on-line natjecanje gitarista u Hrvatskoj u organizaciji portala MIXER.HR. Cilj je privući što više glazbenika da pokažu svoje umijeće sviranja gitare, a upravo internet kao medij omogućava adekvatnu prezentaciju, komunikaciju i pristup ciljanoj publici.

U svjetskim okvirima ovakva natjecanja nisu novost i privlače pažnju kako glazbenika tako i medija, a jedno od najpoznatijih i najbolje organiziranih je Guitar Idol (UK).

Za prijavu na natjecanje ne postoji ograničenja. Master 2010 je natjecanje otvoreno za sve uzraste i nivoe sviranja gitare. Dovoljno je snimiti video clip dužine između 60 i 180 sekundi, na kojemu se vidi i čuje tko što zna, postaviti ga na YouTube i s kratkom biografijom poslati link na portal MIXER.HR na adresu master2010@mixer.com.hr

Zaprimanje prijava kreće od 15.02.2010. i traje do 15.03.2010. Svi pristigli radovi biti će postavljeni i predstavljeni u posebnoj rubrici na portalu te ćemo omogućiti posjetiteljima portala da pogledaju i poslušaju sve gitariste i on-line glasaju za svog favorita.

Osim glasovanja publike, poseban žiri sastavljen od ljudi iz glazbene industrije dat će svoj sud o pristiglim prijavama i zajedničkim snagama će odlučiti koja će se tri finalista predstaviti publici uživo na finalnom koncertu uz pratnju ’kućnog’ banda TheSideEffects Ivana Mihaljevića koji je i autor glazbe za MASTER jingle.

Stigla je i potvrda da će se kao član žirija finalu prisustvovati Phil Hilborne, glazbenik, producent, urednik i konzultant magazina kao što su ‘Guitarist’ i ‘Guitar Techniques’ autor mnogih knjiga vezanih uz gitaru i brojnih članaka (‘Guitarist’ (UK), ‘Guitar Techniques’(UK),’Guitar World’ (USA), ‘Guitar Player’ (USA), ‘Total Guitar’ (UK), ‘Rhythm’ (UK), ‘Bassist’ (UK), ‘Play Music’ (UK), ‘Guitar’ (France),’Guitarista’ (Spain)). Posebno je interesantna činjenica da je upravo Phil Hilborne idejni začetnik natjecanja ‘Guitar Idol’.

Glavna nagrada za pobjednika je gitara marke Paul Reed Smith jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača gitara (Santana, Al DiMeola, Phil Hilborne…) dok će prvoplasirani po on-line glasovima publike na portalu MIXER.HR osvojiti Ibanez combo gitarsko pojačalo. Za ostale učesnike finala osigurane su također vrijedne nagrade (gitarski efekti, kablovi i žice). Sponzor svih nagrada je tvrtka Nova glazbala d.o.o..

Završna večer biti će zabilježena na video i audio, kako bi i oni koji nisu bili prisutni na finalu mogli pogledati finaliste u akciji.

Objavljeno 14.02.2010.

Vremeplov

Uvijek su nas zanimali bendovi koji su ključni, koji pomiču granice i koji ostavljaju dubok trag svojom originalnošću. Također su nas uvijek zanimali bendovi koji eksperimentiraju i nude nešto novo. Također uvijek smo voljeli intenzivan zvuk, puno energije, puno muda i puno iskrenosti.
Pavle Valerjev ([mandelbrot set]), intervju za RiRock.com