Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Program 11. Art&Music festivala u Puli

Desetak ponajboljih novih bendova iz regije uz dobro znane Urban, Buldožer i talijanske ”dubere” Almamegretta sažetak je ovogodišnje glazbene i prateće ponude što tradicionalno svakog ljeta stiže iz Pule. Jedanaesti po redu Art&Music festival održava se i ove godine u Puli od 13. do 18. kolovoza i nudi raznovrsan program dobre nove glazbe, filma, knjiga i stripa. Za sada poznati su detalji na glazbeno - natjecateljskog dijela festivala, koji se održava 16., 17. i 18. kolovoza u pulskom Kaštelu. Prve dvije večeri nastupa, uz goste, po pet odabranih bendova, da bi posljednju, finalnu večer tri najbolja svirala za izbor pobjednika.

U sklopu festivala, 14. kolovoza otvorit će se ljetno kino Epidemija koje će ugostiti dvodnevnu regionalnu reviju rockumentaraca pod nazivom ”Rockumentary Groove” koja obuhvaća šest rock dokumentaraca. Prve večeri prikazati će se ”Backstage Pass” Radoslava Jovanova Gonza o grupi Bambi Molesters, ”Oči u magli” Nina i Jadranka Pongraca o Zdenku Franjiću, legendi nezavisne scene, te ”Kad se neko nečem dobrom nada” o novosadskoj grupi Obojeni program koji je snimila Brankica Drašković. U srijedu će večer otvoriti ”Dolgcajt” Igora Zupea o Pankrtima, zatim slijedi dvadesetominutni ”Kud Idijoti – stare pizde” Nemanje Babića te ”4 koncerti za Buldožer in …”, film o prošlogodišnjoj povratničkoj turneji ovih slovenskih rockera.

Uz atraktivne goste, Art&Music festival bit će ispunjen i dodatnim događanjima koje će se odvijati u caffe baru Epidemija. Popratni program započet će već u ponedjeljak 13. kolovoza, u 20 sati izložbom stripa Maxa Bunkera, kreatora ”Alana Forda” i ”Maxa Magnusa”. Podneva u Epidemiji rezervirana su za predstavljanje knjiga i jednog albuma pa će u četvrtak, 16. kolovoza, biti predstavljena knjiga ”Novi Rock (1981-2000)” Igora Bašina, a sljedećeg dana Ante Perković predstavit će se samostalni album ”Svi me vole dok me ne upoznaju”. U subotu je vrijeme za podsjećanje na jugoslavenski rock kroz predstavljanje novom izdanja ”YU Rock enciklopedije” legende regionalnog rock novinarstva Petra Janjatovića.

Program glazbenog dijela festivala:
16. kolovoz, 21 sat - prva polufinalna večer
Tričke (Zagreb)
Skepsis Positive (Pula)
Tussilago (Beograd)
Grof Đuraz (Banja Luka)
Repetitor (Beograd)
Gosti: Keystone (Pula), Urban & 4 + posebni gost Vlado Simčić Vava (Laufer) - Rijeka

17. kolovoz, 21 sat - druga polufinalna večer
Sajsi (Beograd)
The Orange Strips (Labin)
K.O.H. (Karlovac)
Shiroko (Beograd)
Downfall (Rijeka)
Gosti: Very Expensive Porno Movie (Rijeka/Pula), Buldožer (Ljubljana)

18. kolovoz, 21 sat - finalna večer
Nastup 3 finalista po izboru žirija
Gosti: One Peace Puzzle (Rijeka), Sake (Pula), Goribor (Bor), Almamegretta (Napoli)

Spomenimo da će svi prošlogodišnji finalisti (pobjednici One Peace Puzzle, Goribor i Erotic Biljan & His Heretics) do kraja godine imati objavljene debitantske albume. Ovogodišnji pobjednik također dobiva diskografski ugovor, i to s Dallasovom podetiketom - Ciklama Records.

Detaljan program i sve dodatne informacije o A&M festivalu pogledajte na službenim stranicama Artandmusicfest.org.

Objavljeno 30.07.2007.

Vremeplov

Današnji čovjek, većina ljudi, više nije okrenuta kozmosu, prirodi, nego je uronjena u tehnologiju, a ona donosi ugodu i potiče nemir, nesigurnost. Živimo u gradovima gdje imamo sve, ali se gotovo više ni zvijezde ne vide, ni livada, ni priroda, i očigledno da je taj čovjek... ostao uskraćen.
Marijan Jurčević, riječki teolog, teološki antropolog i profesor