Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Promocija albuma ”Daljine” Nine Romić

Promocija albuma ”Daljine” Nine RomićSvoje prve, kućne radove Nina je demonstrirala na Earbugsu, Last.fm-u, MySpace-u i tako stekla naklonost publike koja je prepoznala da u njezinom osebujnom glasu i seriji iznimnih pjesama, progovara o najintimnijim stvarima sa specifičnom dozom osjećajnosti i iskrenosti.

Sve to prepoznala je dubrovačka grupa Izae, a kasnije i Dunja Knebl, koja joj je ponudila prvu pravu diskografsku kolaboraciju (album božićnih pjesama „Dođe božić, oj koledo“). Kako jedna stvar vodi k drugoj, tako je i taj božićni album Ninu doveo pod okrilje diskografske kuće Aquarius Records, uz čiju pomoć je nedavno objavila debitantski album „Daljine“, kojeg će vam ovom prilikom i koncertno predstaviti.

„Ninina prava osobnost najsnažnije dolazi do izražaja na sceni kad kristalno čistim glasom (čija zvonkost, boja i bistrina u sjećanje podjednako prizivaju i Joan Baez i Marissu Nadler, a kad malo spusti ton i Jadranku Stojaković), nježno prebirući po staroj akustičnoj Gretch gitari (ni sama ne znajući objasniti zašto je sklona molovima i tugaljivim akordima), zaneseno (kao izgubljena u nekom svom svijetu), izvodi krhke, a tako moćne pjesme u kojima razornom emotivnošću pjeva o pokidanim ljubavnim vezama, nerazumijevanju, lupanju vratima, šutnji, povlačenju u mrak sobe, pogledima koji govore više od riječi i suzama od kojih stvara svoje pjesme”, naglasio je Aleksandar Dragaš i baš u tome leži ključni razlog zašto trebate 22.04. biti u Močvari.

Nina Romić već je dugo aktivna u sjenama zagrebačke klupske scene – najčešće ju možete vidjeti u Močvari, MMC Kopriva, Booksi i sličnim mjestima. Kroz vrijeme Nina je oformila bend u vidu Frederica Lanza (klavijature, harmonika) i Damjana Čakmaka (gitarista), koji su postali njezin oslonac na koncertima. U većini slučajeva njihovi koncertni nastupi, nisu samostalnog, već skupnog karaktera, uz pratnju bendova koji na sličan, emotivan način doživaljavaju glazbu – Voland Le Mat, Mika Male, Bebe na vole, a takva praksa će biti zadržana i ove večeri. Bebe na vole je projekt iza kojeg stoji vrsni mladi hrvatski blues gitarist Adam Semijalac.

Prepoznat ćete ga po odličnom glasu, indie stavu, besprijekornom engleskom i fantastičnom sposobnošću da vam svoju glazbu učini izuzetno primamljivom...Olovni ples je bend iz Dugog sela čija glazba je spoj poezije s početka 20. stoljeća, tj. pjesnika poput AG Matoša, AB Šimića, Đure Sudete, D. Tadijanovića, A. Šenoe i utjecaja bluesa, šansone, country, rock i etno glazbe.

Promocija Nininog albuma odtržati će se 22.04. 2010. u zagrebačkom klubu Močvara.

Vrata se otvaraju u 20:00, a koncert počinje u 21:00.

Upad: 30 kn

Objavljeno 18.04.2010.

Vremeplov

Da bi čovjek imao ljudska prava, mora imati i ime i prezime. Anonimni komentari bilo koje vrste su komentari bez društvenog i osobnog legitimiteta i izvan su svijeta obuhvaćenog kodeksom ljudskih prava... većina ljudi precjenjuju značaj anonimnih poruka na internetu.
Miljenko Jergović, književnik