Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Promocija albuma ”Daljine” Nine Romić

Promocija albuma ”Daljine” Nine RomićSvoje prve, kućne radove Nina je demonstrirala na Earbugsu, Last.fm-u, MySpace-u i tako stekla naklonost publike koja je prepoznala da u njezinom osebujnom glasu i seriji iznimnih pjesama, progovara o najintimnijim stvarima sa specifičnom dozom osjećajnosti i iskrenosti.

Sve to prepoznala je dubrovačka grupa Izae, a kasnije i Dunja Knebl, koja joj je ponudila prvu pravu diskografsku kolaboraciju (album božićnih pjesama „Dođe božić, oj koledo“). Kako jedna stvar vodi k drugoj, tako je i taj božićni album Ninu doveo pod okrilje diskografske kuće Aquarius Records, uz čiju pomoć je nedavno objavila debitantski album „Daljine“, kojeg će vam ovom prilikom i koncertno predstaviti.

„Ninina prava osobnost najsnažnije dolazi do izražaja na sceni kad kristalno čistim glasom (čija zvonkost, boja i bistrina u sjećanje podjednako prizivaju i Joan Baez i Marissu Nadler, a kad malo spusti ton i Jadranku Stojaković), nježno prebirući po staroj akustičnoj Gretch gitari (ni sama ne znajući objasniti zašto je sklona molovima i tugaljivim akordima), zaneseno (kao izgubljena u nekom svom svijetu), izvodi krhke, a tako moćne pjesme u kojima razornom emotivnošću pjeva o pokidanim ljubavnim vezama, nerazumijevanju, lupanju vratima, šutnji, povlačenju u mrak sobe, pogledima koji govore više od riječi i suzama od kojih stvara svoje pjesme”, naglasio je Aleksandar Dragaš i baš u tome leži ključni razlog zašto trebate 22.04. biti u Močvari.

Nina Romić već je dugo aktivna u sjenama zagrebačke klupske scene – najčešće ju možete vidjeti u Močvari, MMC Kopriva, Booksi i sličnim mjestima. Kroz vrijeme Nina je oformila bend u vidu Frederica Lanza (klavijature, harmonika) i Damjana Čakmaka (gitarista), koji su postali njezin oslonac na koncertima. U većini slučajeva njihovi koncertni nastupi, nisu samostalnog, već skupnog karaktera, uz pratnju bendova koji na sličan, emotivan način doživaljavaju glazbu – Voland Le Mat, Mika Male, Bebe na vole, a takva praksa će biti zadržana i ove večeri. Bebe na vole je projekt iza kojeg stoji vrsni mladi hrvatski blues gitarist Adam Semijalac.

Prepoznat ćete ga po odličnom glasu, indie stavu, besprijekornom engleskom i fantastičnom sposobnošću da vam svoju glazbu učini izuzetno primamljivom...Olovni ples je bend iz Dugog sela čija glazba je spoj poezije s početka 20. stoljeća, tj. pjesnika poput AG Matoša, AB Šimića, Đure Sudete, D. Tadijanovića, A. Šenoe i utjecaja bluesa, šansone, country, rock i etno glazbe.

Promocija Nininog albuma odtržati će se 22.04. 2010. u zagrebačkom klubu Močvara.

Vrata se otvaraju u 20:00, a koncert počinje u 21:00.

Upad: 30 kn

Objavljeno 18.04.2010.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin