Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Promocija novog albuma Dunje Knebl

Promocija novog albuma Dunje KneblU utorak 26.01.2010. Dunja Knebl u zagrebačkom klubu Močvara promovira svoj novi, deseti po redu, album ”Spevala mi papiga”.

Dunja Knebl, jedna od najiskrenijih pojava na domaćoj glazbenoj sceni, u 47. godini slučajno je otkrila stotine zaboravljenih hrvatskih narodnih pjesmama, mističnih i prelijepih, zatočenih u drevnim knjigama.

To otkriće je tadašnjoj prevoditeljici u potpunosti promijenilo život - pronađene pjesme je počela pjevati, prvo za najuži krug prijatelja, a zatim i javno te ih redovito i snimati.

Tijekom glazbenog djelovanja višekratno je nominirana za nagradu Porin u raznim kategorijama, a za 8. album „Kite i kitice“ nagrađena je Porinom za najbolji etno-album te sarajevskom nagradom „Indexi“ u istoj kategoriji.

Iza nje su brojne radio i TV emisije, spotovi, vlastita „monodrama s pjevanjem“; radila je glazbu za predstavu „Regoč i Kosjenka“, a zatim je osmislila vlastitu predstavu temeljenu na hrvatskim pučkim baladama „Oj, ti tožni človek“.

Više godina redovito vodi i etno-radionice u sklopu Močvarnog laboratorija.

Dunjina bajkovita, nepredvidiva, ali i beskompromisna priča od njenog prvog koncerta prije 16 godina nastavila je živjeti svoj život i tako je Dunja ovih dana objavila čak 10. album, što je prilično veliko postignuće za bilo kojeg glazbenika. „Spevala mi papiga“ u izdanju Dancing Bear-a jedan je od glazbeno najzrelijih Dunjinih albuma, a slušatelja vodi na putovanje u mističan i bezvremen svijet nedovoljno poznatih hrvatskih narodnih pjesama.

Izuzetni, povremeno čak i psihodelični aranžmani Danijela Maoduša (Afion) savršena su i prirodna okolina u koju se utapa Dunjin osebujan glas.

Na promociji albuma će uz Dunju i Danijela biti i njeni gosti Hrvoje Nikšić, guru hrvatske psihodelične glazbe na rijetkom, ali za glazbenu povijest važnom instrumentu mellotronu, kantautorica Nikolina Romić Nina te Tatjana Bijelić na flauti i Josip Mazić na kontrabasu.

Sjedit će se na stolicama, dijelit će se besplatni Dunjini etno-zalogajčići, moći će se kupiti novi i stari Dunjini albumi po promotivnim cijenama, kao i Dunjine etno-torbice, a tu je i world music slušaona.

”Bez obzira da li su to tragične balade ili prekrasne ljubavne pjesme, narodne popijevke su poput prizora iz života, ali od osvjetljenja (našeg unutarnjeg svjetla) zavisi kakve ćemo slike vidjeti: crne, bijele, sive ili u bojama duge/papige. I premda se sve stalno ponavlja poput papigina pjeva, još nismo naučili kako učiniti život boljim.” (Dunjin tekst u knjižici albuma).

Vrata se otvaraju u 20:00, a početak koncerta je u 21:00. Cijena ulaznice je 35 kn.

Objavljeno 19.01.2010.

Vremeplov

Prohujalo deset godina i ništa. Prohujat će i još deset. Šta je bilo između i što će biti, nemam pojma...
Stanko Bažanić, intervju za RiRock.com