Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prva diskografska retrospektiva Diane Krall

Prva retrospektiva pjevačice i klaviristice Diane Krall gotovo je u cijelosti posvećena snimkama koje su nastale u posljednjih deset godina njezine karijere, otkako se uzdigla do statusa međunarodne jazz-pop atrakcije i najistaknutijeg ženskog nastavljača Sinatrina pristupa klasičnoj američkoj pjesmarici. Njezin najzapaženiji CD ’When I Look In Your Eyes’ (1999.) - s kojega je na ’The Very Best Of Diana Krall’ uvršteno čak pet pjesama - bila je prva Grammy nominacija jednog jazz izvođača za album godine u dva i pol desetljeća, Što uvjerljivo svjedoči o popularnosti Diane Krall među svim uzrastima poklonika vokalne glazbe.

Kako bi naglasila ishodište dobitne producentske formule interpretacija standarda u bogato orkestriranim aranžmanima s jazzističkom ritam sekcijom, Diana Krall je na dvije do sada neobjavljene snimke s nastupne zbirke posegla za repertoarom Franka Sinatre (’You Go To My Head’ i ’Only The Lonely’), dok je u trećoj obradila naslovnu skladbu albuma ’The Heart Of Saturday Night’ Toma Waitsa iz 1974. Najstarija snimka ’Frim Fram Sauce’ dolazi s posvete Natu King Coleu ’All For You’ (1996.), a najsvježija je ’Little Girl Blue’ s lanjskog CD-a ’From This Moment On’. Tri su preuzete s albuma ’The Look Of Love’ (2001.), a dvije s deset godina starog ’Love Scenes’, da bi reprezentativan pregled dosadašnjih vrhunaca Diane Krall zaključila koncertna verzija također Sinatrine ’Fly Me To The Moon’ iz Pariza 2002. godine. Više na www.dianakrall.com.

Objavljeno 17.09.2007.

Povezani članci

Vremeplov

Dođeš, sviraš, i nadaš se da su neki bitni igrači u publici, koji mogu i žele ti pomoći u budućnosti. Odnosno žele pomoći sebi na način da usput možda pomognu i tebi.
Mario Grdošić, glazbeni promotor