Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prva kompilacija najvećih hitova The Cardigansa

Upravo objavljena ’Best Of’ kompilacija švedskog pop rock kvinteta The Cardigans sadrži snimke sa svih njihovih šest studijskih albuma - od 1994. (’Emmerdale’) do 2005. (’Super Extra Gravity’), no između ta dva kronološka međaša nalazimo obilje materijala kojima su utemeljitelji grupe Peter Svensson (gitara) i Magnus Sveningsson (bas), uz atraktivnu pjevačicu Ninu Persson i klavijaturista Larsa Johanssona te bubnjara Bengta Lagerberga stekli pouzdano međunarodno sljedbeništvo.

Osim prvog hita ’Rise & Shine’ koji ih je afirmirao u Švedskoj i pjesme ’After All’ kojom ih je zapazio producent Tore Johanson odgovoran za diskografski debi Cardigansa ’Best Of’ nije, dakako, mogao proći bez velikog američkog uspjeha ’My Favourite Game’ (ujedno i zapaženog videa Jonsa Akerlunda) s najprodavanijeg CD-a ’Gran Turismo’ (1998.) i podjednako poznate skladbe ’Lovefool’ s prethodnog izdanja ’First Band On The Moon’ (1996.). Ovdje su i ’Carnival’, ključ za japanski pohod Cardigansa, omiljeni koncertni broj ’Hanging Around’, sve do obrade ’Burning Down The House’ iz repertoara Talking Hedsa u društvu Toma Jonesa.

Svensson i Sveningsson, obojica glazbenici ponikli iz skandinavskog heavy metal izričaja, osnovali su sastav 1992. u Jönköpingu, Švedska, a ubrzo su im se pridružili i ostali članovi sastava čija se postava poslije nije nijednom izmijenila. Posjetite www.cardigans.com.

Objavljeno 08.02.2008.

Vremeplov

Rijeka je kao grad kroz godine imala i uspone i padove što se tiče mjuze ali je uvijek bila tu negdje u vrhu gradova iz kojih su se pojavljivali odlični bendovi. Rijeka će za nas uvijek biti grad muzike.
Ivan Bojčić (Morso)