Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Radar festival - Dylan razočarao, Manicsi oduševili

Radar festival - Dylan razočarao, Manicsi oduševiliNakon što je Bob Dylan sa svojim pratećim bendom u kasnim večernjim satima petka 13.lipnja na Varteksovom stadionu u Varaždinu odsvirao zadnje taktove ’Like A Rolling Stone’ desetak tisuća posjetitelja Radar festivala ostalo je podijeljenih impresija.

Jedni su bili posve zadovoljni zatvorenim i nekomunikativnim Dylanom koji je dobroznane kultne pjesme izvodio više kao session recitale a manje na način na koji smo navikli na studijskim snimkama, dok su oni drugi ostali razočarani svojeglavim gardom glazbene legende. Bez snimanja i slikanja, bez komunikacije s publikom, bočno krenut prema ostalim članovima benda tijekom cijelog koncerta, Dylan je relativno hladno i čudljivo odradio premijerni hrvatski nastup.

Za razliku od njega odlični i prijateljski raspoloženi Manic Street Preachers pridobili su Hrvate od samog početka svog jednoipolsatnog koncerta i, ruku na srce, ispali pravi pravcati headlineri Radara. Uz nekolicinu odabranih favorita sa posljednjeg albuma ’Send Away The Tigers’ na njihovoj jakoj set listi našle su se same ”himne”: ’You Stole The Sun From My Heart’, ’Your Love Alone Is Not Enough’,’From Despair To Where’, The Masses Against The Classes’, ’Ocean Spray’, ’Found That Soul’, ’Design For Life’ i na kraju himnična ’If You Tolerate This’.

Nastupi Majki u unplugged izdanju, Drage Mlinarca i Vlade Kreslina posložili su samo kao uvertira za odlične velšane koji su dogodine najavili ponovno viđenje s hrvatskom publikom. Nadajmo se da će James Bradfield i Nicky Wire obećanje i ispuniti.

Baš kao i riječka Hartera, ovogodišnji Radar je dokazao da kvalitetni glazbeni festivali ne moraju nužno biti, kao većina toga u našoj državi, centralizirano i fokusirano na Zagreb. (A.C.)

Objavljeno 14.06.2008.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar