Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rade Šerbedžija u ”Sava” centru

Rade Šerbedžija u ”Sava” centruGlumac Rade Šerbedžija održao je 30.12. navečer u beogradskom centru ”Sava” tradicionalni novogodišnji koncert na kojem je predstavio svoj novi album ”Imam pjesmu za tebe”.

Koncert je počeo naslovnom pjesmom s novog albuma, a publika je bila u prilici uživati u ličkim i makedonskim pjesmama, kao i u obradama numera Arsena Dedića, koje se nalaze na novom albumu u izdanju kuće ”Croatia records”. Šerbedžija je opisao album kao ”nostalgičan zvuk iz bivšeg života” nastao iz druženja s gitaristom Miroslavom Tadićem.

Osebujan doživljaj Šerbedžija je pružio publici svojom autobiografskom pjesmom ”Hamlet mašina”, kao i recitiranjem stihova pjesme ”Do posljednjeg daha”, posvećene njegovom prijatelju iz Vinkovaca, tijekom koje je inzistirao na upaljenim svjetlima, kako bi se mogao vidjeti sa publikom.

Poznati srpski pjevač Đorđe Marjanović, koji je bio u publici, sa Šerbedžijom u duetu otpjevao je pjesmu ”Djevojko mala”, a posebnu su pažnju privukle i pjesme posvećene Šerbedžijinoj kćeri Milici i supruzi Lenki.

Specijalni gost večeri bila je pop pjevačica i kći poznatog kompozitora Kornelija Kovača, Aleksandra Kovač, a koncert je završen Šerbedžijinom šetnjom među publikom, kojoj je, uz pozdrave i pjesmu ”Tiho noći”, poželio sretnu novu godinu.

Objavljeno 05.01.2009.

Vremeplov

Dok ne odeš tamo gdje te niko ne zna, gdje ih boli kurac ko si i odakle si, gdje jedva skrpiš putne troškove, džabe ti je i My Space i MTV, nema te care, nema. Sviraj pred ogledalom i viči O-je!
Damir Avdić