Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rammstein ”skupa pogreška” za Bjelorusiju

Rammstein ”skupa pogreška” za BjelorusijuVlasti u Bjelorusiji zaključile su da je njemački hard rock bend Rammstein prijetnja državi te su zabranili njihov koncert, koji se trebao održati u Minsku, jer bi to, kako u objašnjenju stoji, bila ’’skupa pogreška’’ za zemlju.

Bjeloruski Odbor za moral dao je stručno mišljenje: ”Rammsteinova muzika može uništiti bjeloruski državni sistem” te ju je opisao kao ”propagandu nasilja, mazohizma, homoseksualnosti i drugih abnormalnosti”.
Ovaj Odbor za moral je državna cenzorska institucija osnovana prošle godina, na čelu koje je pisac Nikolai Tcherginez, a ironija je u tome da joj je neslužbeni opis rada - ograničavanje slobode govora.

Koncert u Minsku se trebao održati 7. ožujka, a karte za njega su rasprodane. Na vijest da je koncert zabranjen, organizatori su izjavili da nemaju nikakve informacije da je Rammstein namjeravao u Minsku širiti nasilne, perverzne i okrutne poruke ili veličati nacističku ideologiju.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, na toj je poziciji još od 1994. godine, a upravo je njega organizacija za ljudska prava Human Rights Watch proglasila posljednjim europskim diktatorom zbog kršenja ljudskih prava, cenzure, zatvaranja neistomišljenika i gušenja slobode medija.

Rammstein je formiran iste godine kada je Lukašenko došao na vlast. Karijera im je obilježena kontroverzama i provokativnim nastupima na kojima su znali biti i uhićeni zbog neprimjerenog ponašanja.

Trenutno su na turneji u sklopu koje predstavljaju novi album ”Liebe Ist Für Alle Da”. Taj je album stavljen na njemački popis za medij kao štetan za mlade, zajedno s vibratorima, lisičinama i lubrikantima. Na tom se albumu nalazi singl za koji je snimljen meko- pornografski spot, čije je emitiranje zabranjeno u originalnoj verziji.

U sklopu turneje Rammstein 18. ožujka dolazi i u Zagreb.

Objavljeno 02.03.2010.

Vremeplov

Cijelokupni smisao i ideja poezije tjeraju me u smijeh.
Frank Zappa