Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Roker”, filmska priča o ostarjelom bubnjaru u kinima

”Roker”, filmska priča o ostarjelom bubnjaru u kinima’Roker’, uzbudljiva filmska priča o 41-godišnjem bubnjaru koji se pridružuje srednjoškolskom bendu svog nećaka, stiže u naša kina 11. rujna.

Robert ’Fish’ Fishman, okorjeli roker i predani bubnjar benda Vesuvius, živi svoj rock and roll san, dok ga jednog dana ne izbace iz benda. Sada, 20 godina kasnije, on je očajan 41-godišnjak koji je skoro u potpunosti odustao od svojih snova, radi za osiguravajuće društvo i živi sa svojom sestrom, njenim mužem i nećakom Mattom. Ukratko, Fish je slomljen čovjek koji je zaglavio u krizi srednjih godina.

Sve dok ne čuje da grupa A.D.D., srednjoškolski bend njegovog nećaka, traži novog bubnjara. Fish se priključuje bendu te napokon preuzima tron rock božanstva, za koji je uvijek smatrao da mu pripada. Pritom vodi svoje puno mlađe prijatelje iz benda na putovanje njihovih života. Iako je preko dvadeset godina stariji od ostalih članova benda, ipak nekako upotpunjuje A.D.D. čiji su pripadnici povučeni pjevač Curtis, štreber Matt i cinična post-punkerica Amelia.

Glavnu ulogu u ovoj filmskoj komediji o trnovitom putu ka slavi i nepredvidljivom svijetu R’n’R-a igra Rainn Wilson (TV serija ’The Office’), a pridružuju mu se Christina Applegate, najpoznatija po ulozi Kelly Bundy u ’Bračnim vodama’, Jeff Garlin, Josh Gad (’21’), Teddy Geiger i Emma Stone (’Superbad’).

’To je priča o odrastanju, no odrastanju 41-godišnjeg bubnjara. Svatko, čak i filmske zvijezde, prije ili kasnije požele biti u rock bendu (i obrnuto). Priznajem da sam i ja nekad maštao o tome’, kaže o svojoj ulozi Wilson.

Zanimljivo je i to da se u jednoj od sporednih uloga u filmu ’Roker’ pojavljuje i prvi bubnjar Beatlesa Pete Best. On se bendu pridružio 1960, da bi dvije godine kasnije bio izbačen, prije nego su Beatlesi postigli svoju zvjezdanu slavu.

Redatelj je Peter Cattaneo (’Full Monty’), a scenaristi Wallace Wolodarsky, Maya Forbes i Ryan Jaffe.

Objavljeno 11.09.2008.

Vremeplov

Volim rock’n’roll. Mislim da je on vrhunska umjetnička forma. Još uvijek revolucionarna da može mijenjati ljude i njihova srca. Ali, da... u rocku također ima mnogo smeća i stvarno loše glazbe.
Nick Cave