Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rundek Cargo Trio gostuje u Rovinju

Rundek Cargo Trio gostuje u RovinjuKazalište Antonio Gandusio iz Rovinja, u subotu 14. 3. 2009. godine s početkom u 21 sat ugostiti će Rundek Cargo Trio koji čine Darko Rundek - glas, gitara, udaraljke, Isabel - violina, zvučni efekti i Dušan Vranič - Duco - klavir, harmonika, citra, glas, udaraljke.

Frontmen zagrebačke grupe Haustor s kojima je 80-tih godina snimio 4 studijska albuma Darko Rundek kultna je figura jugoslavenskog novog vala. Uz redateljsku karijeru devedesetih se godina posvetio kazališnoj glazbi u Parizu, a 1997. izdaje svoj prvi samostalni album Apokalipso - kaleidoskop različitih stilova, smjer koji profilira i nadalje u albumima s osmočlanim Cargo Orkestrom.

Rundek na jedinstven način spaja vrhunsku poeziju na nekoliko jezika sa zvukovima mediterana, srednjo-evropske glazbe, balkanskog i latinoameričkog folka, rocka, elektronike. Riječ je o umjetničkoj karizmi kojoj je svaka jednoznačna žanrovska, stilska i nacionalna definicija preuska.

Za razliku od Cargo Orkestra, koji koristi Rundekove pjesme kao motive za slojevita barokna muzička i scenska razigravanja, Cargo Trio bavi se njihovom poezijom, otvarajući prostor sugestiji, slici, arhitekturi.

Dodatne informacije možete potražiti na http://www.pou-rv.org / i http://www.myspace.com/gandusiana

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta sat vremena prije koncerta.

Objavljeno 13.03.2009.

Vremeplov

Još živimo u dosta divljoj varijanti kapitalizma, a potražnja za kulturom, bila ona popularna ili visoka, nije tolika niti će ikada biti kao za pivom i nogometom... Kulturnjaci vole da ih se tretira kao zaštićenu vrstu i ne žele shvatiti da je na kraju dana njihov izričaj, bez obzira na granu kulture, samo još jedan proizvod na tržištu, i potrebno je vraški se potruditi da bi svoju zamisao ili djelo podijelili sa svijetom.
Ivan Šarar, riječki menadžer i glazbenik (Let3)