Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rundek leti u Beograd Plavim avionom

Rundek leti u Beograd Plavim avionomDarko Rundek i njegov Cargo trio promovirati će novi album ”Plavi avion” koncertima 22. i 23.12.2010. u Beogradu, koje će održati u Ustanovi kulture ”Vuk Karadžić”, u organizaciji Long Playa.

Rundek Cargo trio odlazi u Beograd u okviru regionalne turneje povodom CD-a ”Plavi avion”, predviđenog da se pojavi do kraja mjeseca, a prodaja ulaznica za beogradske koncerte kreće od ponedeljka 08. 11. po jedinstvenoj cijeni od po 2.000 dinara na blagajnama UK ”Vuka Karadžića”, Doma omladine Beograda i preko mreža Eventima i Gigstixa.

Koncerti će u UK ”Vuk Karadžić” biti održani u najvećoj sali ”Aleksandar Popović”, izuzetno udobnom prostoru u kome se održavaju kazališne predstave i umjetnički performansi, koji ima samo 400 mjesta za sjedenje.

Ne zaboravite da je prethodni samostalni koncert Rundek održao u Beogradu u prosincu 2008. godine u krcatom Sava centru pred oko 4.000 posjetilaca.

Ovaj put samo oni najbrži naći će se dvije večeri među 800 sretnika na koncertima u dvorani UK ”Vuk Karadžić”, koja se nalazi na odličnoj prometnoj lokaciji u Bulevaru kralja Aleksandra kod Vukovog spomenika u Beogradu.

Darko Rundek je sa svojim Cargo triom objavio poučnu pjesmicu o kraju kapitalizma ”Para ljude vara” kao najavni singl novog albuma ”Plavi avion”.

”Osim što je to naslov jedne od pjesama na albumu, ’Plavi avion’ (Blue Plane) asocira na svojevrstan visinski bluz, i više govori o duhu, nego o muzičkoj formi albuma. Na albumu će biti dugačkih i kratkih pjesama, veselih i tužnih, ozbiljnih i smiješnih - rundekovskih. I puno uzbudljive svirke!”, najavio je izdavač CD-a zagrebački Menart.

Muziku i stihove ”Para ljude vara” napisao je Rundek, a aranžman i izvedba je Rundek Cargo Trio, koji čine gitarist i pjevač Rundek, violinistica Isabel i pijanist Dušan Vranić-Duco, koji se oprobao i na harmonici, udaraljkama, elektronskim zvukovima i pjevajući.

”Pjesmu ’Para ljude vara’ Rundek i njegov Cargo trio objavlili su krajem ljeta, jer ljetovanjem i početkom školske godine poharani osobni i porodični budžeti tjeraju na razmišljanje o smislu novca, kapitalizma i potrošačkog društva. Ako je radnička klasa početkom osamdesetih otišla u raj potrošačkog društva, sad potrošači kreću u raj odgovornog kolektivizma (ili kakvo već ime dobije to teško zamislivo društvo koje vodeći princip uzimanja zamjenjuje vodećim principom davanja). Ali nisu baš sigurni je l’ to samo šala ili nečija podvala”, kaže Menart.

Prethodni Rundekov studijski album (s Cargo orkestrom) bio je ”MHM A-HA OH YEAH DA-DA” (2006), a potom je objavio i muziku iz kazališnih predstava ”Balade Petrice kerempuha” i ”Brod za lutke”, kao i ”Live u Domu omladine” (izdanje Long Play-a 2008).

Objavljeno 06.11.2010.

Vremeplov

Jedna od dobrih stvari kod mladih ljudi je što se pitaju, duboko im je stalo do pravde i imaju otvorene umove.
Zach de la Rocha (Rage Against the Machine)