Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ry Cooder priča o nekadašnjoj Americi

Ry Cooder objavio je novi album ˝My Name Is Buddy˝. Kroz sedamnaest pjesama na albumu provest će vas Buddy Red Cat, Lefty Mouse i Reverend Tom. U svojevrsnom putovanju kroz vrijeme i prostor njih će vam trojica predstaviti Ameriku kakva je ona bila nekada, bit će vaši vodiči kroz propale farme i uništene gradove; predočit će vam mukotrpan rad framera, borbenost štrajkaša, bezosjećajnost velikih šefova, ljigavost drukera i druge USA priče.

Buddy Red Cat je nastao po stvarnom, crvenkastom mačku (Buddyu) pronađenom u stražnjem dijelu CD shopa u Vancouveru. Živio je u kovčegu, uginuo je 2005. godine. Dijelom algorija, dijelom pikareska, ˝My Name Is Buddy˝ nastavlja tamo gdje je Cooderov prošli album ˝Chavez Ravine˝ stao; on njime nastavlja istraživati nekadašnju Ameriku, preispitivati slučaj njenog nestalog ˝working mana˝ (radnog čovjeka). On tvrdi da više nitko ne želi da ga se naziva šljakerom - zidarom možda, ali šljakerom ne. Postavlja pitanja o solidarnosti i pravednosti. Njegove tri životinje pjevaju o svemu o čemu pjevaju siromašni ljudi - o smrti, o Isusu i Mariji, o svakodnevnim događajima - a prati ih izvorna američka glazba, blues, folk i bluegrass.

˝My Name Is Buddy˝ se preporučuje znatiželjnicima i zaljubljenicima u folk glazbu; preko njega znatiželjnici će nabasati na folk i country legende poput Earla Robinsona, Hanka Williamsa, Woodyja Guthriea, a zaljubljenici će uživati u djelu kojr je izbjeglo modernu pop produkciju, u albumu kakvi se danas vrlo rijetko ili uopće ne snimaju.

Objavljeno 21.03.2007.

Vremeplov

Ja sam pravi buntovnik s razlogom.
Nina Simone