Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sarajevska grupa ”Skroz” objavljuje svoj treći album

Sarajevska grupa ”Skroz” objavljuje svoj treći albumJedan od najpopularnijih sarajevskih progresivnih rock grupa, ”Skroz”, uskoro izbacuje svoj treći studijski album pod nazivom ”Regija” koji će kao i prethodni album, za hrvatsko tržište izlaći pod etiketom Menarta.

Grupa Skroz oformila se 1996. godine, kada su Adnan Šaran, Nedžad Mulaomerović, Mirza Suljagić i Sloven Anzulović, tadašnji članovi Zabranjenog Pušenja i Top Liste Nadrealista, motivirani širokim opusom pjesama Adnana Šarana, odlučili napustiti Zagreb, vratiti se u Sarajevo i pokrenuti Skroz. Povratkom u rodni grad uslijedio je aktivan rad i vježbe po garažama i podrumima da bi u prosincu 1997. Skroz imao prvo pojavljivanje u medijima sa singlom ”Godina Nova”.

Početkom 1998. godine Dejan Ostojić, priključuje se grupi te nedugo nakon toga Skroz održava prvi koncert. Bio je to nastup u okviru festivala ”Rock Otočec” u Sloveniji. U studenom 1998. Skroz odlazi u Amsterdam na snimanje prvog albuma koji izlazi 2000. godine. Prvi singl sa tog albuma bila je pjesma ”Sve sam jači” koja je zabilježila neočekivan uspjeh, a pjesma je bila ’Vjetar u leđa’ za tada mladi rock’n’roll band.

”Kada te droge spuste” i ”Dobro mi došli” također su singlovi sa spomenutog albuma, a pjesme bivaju rado tražene na sve češćim nastupima. Nakon niza koncerata odsviranih na krilima prvog albuma, 2001. godine uslijedila je kraća pauza. Sloven i Mirza napuštaju grupu te na njihovo mjesto dolaze Dino Šukalo i Nedžad Podžić.

Grupa je obnovila koncertne aktivnosti i uporedo započela na spremanju drugog albuma. Neposredno pred ulazak u studio grupu napušta Dino te Esad Bratović postaje novi gitarist grupe. ”Savršeni Organizam” naziv je drugog studijskog albuma grupe Skroz koji je objavila izdavačka kuća Menart 2004. godine.
Prvi singl s tog albuma bila je pjesma ”Super žena” koja je potkovana odličnim video spotom u režiji Enesa Zlatara doživjela veliki uspjeh. Pjesma ”Srušio sam stan” biva drugi singl izdvojen sa Savršenog organizma te svojom energičnošću i pjevljivim refrenom također postaje omiljena kod publike. Uz intenzivne koncertne aktivnosti u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, 2005. godine Skroz objavljuje i samostalni singl za pjesmu ”Afganistan” za koju je snimljen i spot.

Pola godine nakon Afganistana Skroz izbacuje još jedan samostalni singl, pjesmu pod nazivom ”Igraj Bosno” za navijače za KK Bosna. 2007. godine uslijedile su pripreme za treći album te u studenom iste godine započeo je intenzivan rad u sarajevskom ”MML” studiju s producentom Enesom Zlatarom. Album ”Regija” treći je po redu studijski album grupe Skroz i bit će uskoro biti objavljen za hrvatsko tržište za izdavačku kuću Menart.

Na albumu će se nalaziti četrnaest novih pjesama za koje je glazbu i tekst radio Adnan Šaran (brat Dine Šarana iz grupe Letu Štuke).

Ostali su članovi benda zajedničkim snagama završavali aranžmane uz budno oko producenta i frontmena grupe ”Sikter”, Enesa Zlatara – Bureta.

Lider benda, Adnan Šaran izjavio je kako su album prilično dugo pripremali te se nada pozitivnim reakcijama publike. Kao gosti albuma pojavljuju se Dino Šaran (Letu Štuke), Dragan Rokvić, Leo Šarić i Nedim Zlatar Bašeskija.

Prvi predsingl za pjesmu ”Mrav i cvrčak” već je predstavljen javnosti prošle godine, dok je aktualni singl za rock baladu ”Nevidljiv” snimljen i spot čija je premijera bila na CMC-u.
Novi album ”Regija” grupa Skroz će promovirati 5. svibnja u zagrebačkom klubu KSET-u.

Objavljeno 26.04.2009.

Vremeplov

Dok ne odeš tamo gdje te niko ne zna, gdje ih boli kurac ko si i odakle si, gdje jedva skrpiš putne troškove, džabe ti je i My Space i MTV, nema te care, nema. Sviraj pred ogledalom i viči O-je!
Damir Avdić