Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

S.A.R.S. u emisiji TakeOver

S.A.R.S. u emisiji TakeOverU petak, 14. 05.2010. u 20.30, članovi grupe S.A.R.S. preuzeti će MTV u emisiji TakeOver i u pola sata regionalnoj publici predstaviti svoje omiljene spotove, pjesme i izvođače.

Bend su osnovali u ožujku 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković - Lukac i Dragan Kovačević - Žabac. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuk i stil benda. Potkraj 2007. snimaju svoju prvu pjesmu pod nazivom Buđav lebac i stavljaju je na internet.

Prvi singl benda S.A.R.S. vrlo brzo ostvaruje veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspjeh i prihvaćenost ove pjesme poseban je sociološki i kulturološki fenomen, pogotovo uzimajući u obzir da je bila riječ o potpuno anonimnom bendu bez novčane potpore i klasične medijske promocije.

Potkraj 2008. godine dobili su ponudu da snime album za izdavačku kuću PGP RTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), završen za nekoliko mjeseci i objavljen u ožujku 2009. godine.

Među gostima na ovom izdanju pojavljuju se puhački instrumentalist Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn), gitarist Aleksandar Sale Sedlar Bogoev, bubnjar Vladan Rajović (Kanda, Kodža i Nebojša). Istodobno s albumom, izišao je i animirani spot za pjesmu ”Buđav lebac”, koji je nacrtao srpski ilustrator Aleksa Gajić.

Grupa je dobila nagradu za muzičko otkriće 2008. godine od TV Metropolisa i osvojila je dvije nagrade po izboru publike u glasovanju koje je organizirao internetski magazin Popboks za najbolji debitantski bend i najbolji singl u 2008. godini.

Trenutačno je u pripremi novi album, čije se objavljivanje najavljuje za ovu godinu. S.A.R.S. je u razdoblju od izdanja svog debi albuma pa do danas, uspio održati više od 40 koncerata po zemlji i regiji i trenutno slovi za jedan od najtraženijih bendova na prostoru ex-YU.

Objavljeno 14.05.2010.

Povezani članci

Vremeplov

Nikada nisam želio ništa dokazivati.
Louis Armstrong