Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sepultura stiže u Zagreb

Sepultura stiže u ZagrebPočetkom 2009 godine, povodom izlaska novog albuma ”A-Lex”, Sepultura ide na tromjesečnu turneju po Europi u sklopu koje 19.2. dolaze u Hrvatsku. Koncert će održati u zagrebačkom klubu Boogaloo s početkom u 21 sati.

Osnovani u proljeće 1984, Sepultura slavi svoje probijanje na scenu 1989 godine sa svojim trećim izdanjem ”Beneath the Remains”. Nakon toga izdaju klasike poput ”Arise” (1991) i ”Chaos A.D.” (1993). Nakon albuma ”Roots” (1996) prekidaju suradnju s pjevačem Max Cavalerom.Tri preostala glazbenika, Igor Cavalera, Paolo Pinto i Andreas Kisser, imenovali su Derrick Greena, kao njegovog nasljednika. Godine 1998, bend je izdao svoj opus ”Against” s Greenom kao vokalistom i bivšim basistom Metallice Jason Newsteadom. Sepultura je organizirala festival u Sao Paulu u kolovozu 1998 za potporu Indijancima na sjeveroistoku zemlje. Publika je imala izbor platiti redovnu cijenu ulaznice ili donijeti kilogram namirnica za brazilske urođenike. Takvo nacionalno angažiranje su također izrazili u naslovu albuma ”Nation” iz 2001.

Po prvi put nakon ”Beneath the Remains”, Sepultura je snimila album u svojoj rodnoj zemlji, Brazilu, pozivajući goste poput Jello Biafra (ex-Dead Kennedys), Jamey Jasta (Hatebreed) i DUB - reggae legendu dr. Izrael te Apocalypticu u studio da naprave svoju verziju pjesme ”Valtio”.
”Osnovna ideja je bila da se pjesme izvođača koje na prvi pogled nemaju veze s našom glazbe izvedu u tipičnom Sepultura stilu. Tako smo došli do umjetnika poput U2, Massive Attack ili Jane’s Adiction”, objašnjava Kisser na temu ”Revolusongs”, EP koji se sastoji od sedam obrada koja su ostavila utiske na cijeli svijet u 2002 godini.

Sepulturin ekstremno izravan stil se odražava u live snimkama snimljenim u Sao Paulu u travnju 2005, koje su tvorile osnovu ”Live in Sao Paulo”. Dok se na albumima ”Dante XXI” (2006) i ”A-Lex” posvećuju književnim temama.

Na svom najnovijem izdanju, ”A-Lex”, gitarist Andreas Kisser i trojica njegovih kolega, Derrick Green (vokal), Paulo Jr. (bas) i novi dodatak Jean Dollabella (bubnjevi), posvetili su se Anthony Burgessovoj knjizi ”Paklena naranča” i stvorili odličan thrash metal opus o ovoj vremešnoj i uzbudljivoj temi.
”Mnogo ljudi zna Stanley Kubrickov klasik ”Paklena naranča”, ali samo neki znaju da posljednje poglavlje knjige nedostaje u filmu. I to je ono što po mom mišljenju je izuzetno važno za poruku koju je Anthony Burgess htjeo poručiti: to je vlastita slobodna volja, vlastiti slobodan izbor, u kojem okruženju se odlučite kretati.” Andreas Kisser objašnjava svoje tumacenje ovog povijesnog uratka. ”Nakon njegova boravka u bolnici, Alex, glavni lik, vraća se u društvo, sastaje se sa starim prijateljima, pronađe ženu i osnuje obitelj. On svojevoljno izabire to, bez obzira što je vlada imala u vidu za njega.” dodaje Kisser.
Sam naziv albuma ”A-Lex” ima dvostruko značenje, na ruskom A-Lex znači nešto kao nezakonit. Album je podijeljen u četiri poglavlja, prve tri pokrivaju poznate radnje iz filma, dok četvrto poglavlje odražava konačni dio priče iz knjige. ”Svako poglavlje od ’Alex I’ do ’Alex IV’, počinje s kratkim uvodom koji omogućuje slušatelju da prati priču”, objašnjava Kisser.

Materijal je produciran od strane Sepulture i Stanley Soaresa u Trama Studios u Sao Paulu, a masterirao ga je George Marino u New Yorku u Sterling Sound studiju.
A kako Sepultura zvuči uživo možete se uvjeriti 19.2. u klubu Boogaloo.
Cijene ulaznica su 140 kn do nove godine, 160 kn od 1.1 i 190 kn na dan koncerta.

Prodajna mjesta: Integral / Podhodnik, klub Boogaloo, Eventim www.eventim.hr .

Objavljeno 17.12.2008.

Vremeplov

Mislim da smo dokazali da ne moraš biti samo lijep, neobrazovan i beskrajno ambiciozan da bi uspio na estradi odnosno u popularnoj kulturi.
Boris Bele (Buldožer)