Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Sevdah o rodama” pobjedio na DORF-u 2008.

Upravo završen drugi Festival dokumentarnog rock filma – DORF ’08 koji se održavao od 6. do 9. ožujka 2008. u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima okupio je više od 2000 posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Žiri u sastavu Velimir Grgić, Aleksandar Dragaš i Igor Bašin najboljim filmom proglasio je film ‘Sevdah o rodama’, Silvija Mirošničenka, koji će biti objavljen u programu MAXTV i na nekoliko inozemnih festivala. „Sevdah o rodama“ je zanimljiva priča snimljena u produkciji HRT o Edi Maajki, velikoj hip-hop zvijezdi, u kojoj je prikazan njegov život i odrastanje u Zagrebu kao izbjeglica, a u drugom dijelu nastup na koncertu u Novom Pazaru.

Veliko zanimanje publike i medija, dolazak legendarnog Don Lettsa u Vinkovce i svjetska premijera njegovog filma „Revolution Rock“ o grupi The Clash, te više nego uspješno završena prva radionica dokumentarnih glazbenih filmova čiji omnibus „Tri boje revolucije“ je oduševio publiku dovoljni su da se drugi DORF ocijeni najvišom ocjenom.
Na DORF-u je ukupno prikazano 17 filmova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Velike Britanije i Nizozemske, a u koncertnom dijelu programa nastupili su DJ Don Letts, Cherkezi United i Overflow, te Madmen. U Galeriji Slavka Kopača bila je postavljena izložba slika Želimira Fišića i Marka Šošića, te izložba rock fotografije Foto kluba Vinkovci. U predvorju kazališta i na drugim lokacijama u gradu organizirana je promocija knjiga Šarenog dućana iz Koprivnice.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’08 organizirala je Udruga ljubitelja filma ’Rare’ iz Vinkovaca, u suradnji s Gradskim poglavarstvom Vinkovaca i Gradskim kazalištem „Joza Ivakić“. Glavni medijski pokrovitelj bila je Vinkovačka televizija.

Objavljeno 10.03.2008.

Vremeplov

Ne volim da me ljudi prepoznaju. Uopće me ne zanima da budem poznat. Samo radim što radim.
Bruce Dickinson (Iron Maiden)