Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Shellac zvijezde festivala ”Žedno uho”

Deveto izdanje festivala ”Žedno uho” održat će u dva dijela na poznatim lokacijama u Zagrebu. Prvi dio ide od 24. do 29. travnja, dok će se drugi dio održati od 5. do 10. svibnja.

Kultni američki ”minimalist rock trio” Shellac konačno nastupa 9. svibnja u Zagrebu - dva dana prije zatvaranja Močvare koje će ”odraditi” Let3 i dan prije nego li će u zagrebačkom klubu Pauk nastupiti kultni punk bend Gang Of Four. Shellac su osnovali kultni gitarist i snimatelj Steve Albini (ex Big Black, Rapeman) i bubnjar Todd Trainer (ex Rifle Sport, Brick Layer Cake) u Chicagu 1990., da bi dolaskom basiste Bob Westona (ex Volcano Suns) dvije godine kasnije godine bend u potpunosti profunkcionirao i momentalno se pozicionirao u sam vrh pripadajuće im scene.

Od tada pa do danas, bend je objavio nekolicinu singlica, četiri albuma (posljednji ”Excellent Italian Greyhound” izašao je prošlog ljeta, kao i svi ostali, za čikaški Touch & Go Records) i odsvirao stotine koncerata širom svijeta. Shellac snimaju albume i sviraju koncerte kada žele i kada im dopuštaju svakodnevne obaveze (Albini i dalje vodi chicaški studio Electrical Audio, Weston je osnovao mastering studio Chicago Mastering Service dok Trainer radi kao menadžer skladišta u Minneapolisu).

Uz Shellac svira Allroh iz Berlina koju su izabrali da ih prati na ovoj turneji, a koncert Shellaca posveta je Ivici Baričeviću.

Objavljeno 05.04.2008.

Vremeplov

I nijedna odrasla osoba neće nikada razumjeti da je to toliko važno...
Antoine de Saint-Exupéry