Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Siddartha preuzima MTV

Siddartha preuzima MTVMTV TakeOver je lokalni format u kojem domaće i strane zvijezde imaju priliku ”preuzeti MTV i predstaviti svojih pet omiljenih muzičkih spotova.

Ovog petka, 2.4. u 20.30 h, u emisiji TakeOver svoje omiljene spotove predstavljaju dobitnici regionalne MTV EMA nagrade, članovi slovenske grupe Siddharta.

Grupa Siddharta je osnovana 1995. godine. Izabrali su ime po nazivu romana njemačkog pisca Hermanna Hessea. 1997. godine objavili su prvi album ”Id ” koji je dostigao platinastu tiražu – prodan je u više od 13.000 primjeraka.

Drugi album ”Nord” objavljen je 9. svibnja 2001. godine i dostigao je duplu platinastu tiražu. ”Nord” je službeno postao najbrže prodani proizvod u povijesti Slovenije. 2002. godine izišao je treći album ”Rh-”.

Samo u prvom tjednu prodano je 10.000 primjeraka ovog dugo očekivanog albuma koji je dobio i englesku verziju. Skoro tri godine nakon izlaska Rh-, Siddharta je snimila album ”Petrolea”, zvučno i aranžerski prilično drukčiji od simfonijski utemeljenog prethodnika.
2005. godine su, prema vlastitom priznanju, dobili najvažniju nagradu u karijeri, regionalnu MTV EMA-u, koju su preuzeli na dodjeli MTV EMA 2005. godine u Lisabonu.

Singl ”Vojna Idej”, kao i prva epizoda Siddhartine Sage, objavljeni su u prosincu 2008. Početak 2009. godine Siddharta je provela radno, s producentom Rossom Robinsonom u Americi. Ovaj producent je poznat po radu s grupama Korn, Slipknot, Sepultura, The Cure, Deftones, Machine Head, Soulfly, Norma Jean, At The Drive-In.

U studiju u Los Angelesu pripremaju materijale za novi album. Ubrzo je objavljen i novi spot za pjesmu ”Vojna Idej”, a ponovo u ograničenoj tiraži od 1000 primjeraka – objavljuju drugi singl sa Sage, ”Napalm 3”.

Grupa Siddharta danas je jedno od najvećih imena na slovenskoj muzičkoj sceni, kao i u cijeloj regiji.

Vremeplov

U biti ja sam vam stara rokerica. Rock iz sedamdesetih i osamdesetih - to je moja glazba. The Queen, The Doors i Janis Joplin.
Snježana Pejčić, riječka brončana olimpijka u streljaštvu