Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Slipknot prvi put na vrhu glazbenih ljestvica

Slipknot prvi put na vrhu glazbenih ljestvicaMaskirani heavy metal band Slipknot uspjeli su po prvi put u svojoj glazbenoj karijeri zaposjesti prvo mjesto na američkim glazbenim ljestvicama. Na vrh Billboardove ljestvice popeli su se s četvrtim studijskim albumom „All Hope Is Gone“.

Svojim debitantskim albumom iz 1999. godine došli su do 51. pozicije da bi 2001. godine skočili na treće mjesto. Polako ali sigurno su se penjali po Billboardovoj ljestvici, pa je tako njihov posljednji album „The Subliminal Verses“ iz 2004. godine dosegao drugo mjesto. Logičan slijed bio je sam vrh, a novim albumom to su i uspjeli.

Mješavina post alternativne metal glazbe, neo-shock rock glazbe nalik na Marilyna Mansona i rap-metal glazbe pomogla im je da postanu jedan od najpopularnijih bendova takozvane nu metal eksplozije kraja 90-tih. Tome je pridonio teatralan izgled kojim su plijenili pažnju - često su nastupali u industrijskim postrojenjima noseći ručno izrađene maske za Noć vještica. Kada se tome pridoda misteriozna anonimnost, stihovi prepuni nihilizma i ”tamne strane života”, uspjeh im je bio zagarantiran.

Objavljeno 10.09.2008.

Vremeplov

Ne možeš se odreći nečega u što stvarno vjeruješ zbog financijskih razloga. Ako umreš pokraj ceste - neka bude, ali da znaš da si se trudio. Deset minuta na glazbenoj sceni jednako je stotini godina izvan nje.
Robert Plant (Led Zeppelin)