Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Songkillers feat. Nikola marjanović: ”Fields of emptiness”

Songkillers feat. Nikola marjanović: ”Fields of emptiness”Novi singl Željka Banića Baneta aka Songkillers - ”Fields of emptiness” - premijerno je pušten u eter 02. lipnja u emisiji Domestica, na Otvorenom radiju. Kao i dosadašnji glazbeni rad Songkillersa i ovu pjesmu krasi jedna poželjna osobina – iznimno je radiofonična.

Nakon šest studijskih albuma Songkillers se predstavlja prvom autorskom pjesmom na engleskom jeziku.

”Stihovi za ”Fields of emptiness” jednostavno su mi došli na engleskom jeziku. No, i inače kad stvaram pjevušim uz gitaru melodiju na nekom izmišljenom engleskom. Pjesma je nastala kao rezultat mojih razmišljanja o uspjesima i neuspjesima, nekakvog životnog nereda i melankolije u koju sam bio upao. Možda u takvim situacijama i nastaju najbolji tekstovi jer se osjeti doza iskrenosti”, kaže Banić.

Pojedine vokalne dionice izvrsno je otpjevao Nikola Marjanović (i kontrabasist, basist, gitarist, bubnjar...) pa otuda i umetak featuring. Banić smatra da je mladi glazbenik iz Zaprešića jedan od ponajboljih vokalista u Lijepoj našoj te da je pjesmu iznimno oplemenio.

”S Nikolom prvi put surađujem iako ga znam otkad je bio dijete. Kad sam razmišljao tko bi mogao otpjevati taj jedan dio on se nametnuo kao idealan vokal. Znao sam da odlično govori engleski i da ima odličnu dikciju”, zaključuje Banić koji je odrastao na američkoj glazbi pa tako i ova pop pjesma s primjesama soula zvuči kao da je doputovala s onu stranu Atlantika.

Objavljeno 04.06.2010.

Vremeplov

Danas svi pričaju kako su nekada rockeri htjeli rušiti ne znam što, a zapravo smo svi bili mladi i ludi i bilo je normalno biti protiv svega. Nije li to zadaća mladosti?
Igor Modrić, riječki redatelj