Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Spiritualističke seanse The Mars Volta

The Mars Volta su već trolistom dosadašnjih albuma ’De-Loused In The Comatorium’ (2003.), ’Frances The Mute’ (2005.) i ’Amputechture’ (2006.) postali poznati po apstraktnim tekstovima, epskim strukturama pjesama i zapaljivim koncertnim nastupima, no najnovijim izdanjem ’The Bedlam In Goliath’ svoj su neo-progresivni, ekscentrični rock doveli do začudne razine čak i prema vlastitim standardima.

Priča o pozadini nastanka nove ploče počinje u Jeruzalemu gdje je skladatelj i gitarist Omar Rodriguez-Lopez partneru iz grupe, pjevaču i tekstopiscu Cedricu Bixleru-Zavali, darovao tzv. ’Ouija tablicu’ koja se ponekad koristi kao medij u spiritističkim seansama. Nazvali su je Soothsayer i zaigrani rukom ispisanim porukama što su ih u njoj pronašli stupili su u dodir s duhom po imenu Goliath te dvjema ženama koje su se s njim upustile u ljubavni trokut. Ova epizoda zazvučala bi kao dobra promidžbena konstrukcija da u praksi nije rezultirala nadahnućem za 12 novih pjesama s najavnim singlom ’Goliath’ koji je objavljen još u studenome 2007., a zajedno sa skladbama ’Wax Simulacra’ i uvodnom ’Aberinkula’ otprilike se u isto vrijeme pojavio i na promotivnoj video zbirci.

U produkciji Omara Rodrigueza-Lopeza i likovnoj opremi stalnog suradnika grupe Jeffa Jordana, ’The Bedlam In Goliath’ neizostavno je izdanje za sve poklonike beskompromisnog stila Mars Volte.

Popis pjesama:
Aberinkula
Metatron
Ilyena
Wax Simulacra
Goliath
Tourniquet Man
Cavalettas
Agadez
Askepios
Ouroborous
Soothsayer
Conjugal Burns.

Objavljeno 01.02.2008.

Vremeplov

Ja na razvoj tehnologije gledam u smislu da će tehnologija samo brisati granice, tako da neće biti potrebno da definiramo imamo li elektronsku ili kakvu drugu glazbu, već će muzika biti samo muzika.
Kiril Džajkovski