Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stigao novi album Bambi Molestersa

Stigao novi album Bambi MolestersaSisak kao sivi industrijski grad bez mora baš i nije mjesto za koje bi itko razuman očekivao da će iznjedriti vrunski surf-rock sastav, no čudni su putevi rock’n’rolla, pa se i to dogodilo kad su gitaristi osebujnog stila i diskofili istančanog ukusa Dalibor Pavičić i Dinko Tomljanović počeli svirati s vrlo mladom basisticom Ladom Furlan i bubnjarem Hrvojem Zaborcem.

Osnovani 1995., The Bambi Molesters - nakon audiokasete za neizbježnog Zdenka Franjića - pažnju kritike i underground-rock publike zaokupili su debi albumom “Dumb Loud Hallow Twang”, snimljenim za samo tri sata i produciranom od strane kalifornijskog surf-rock DJ-a Phila Dirta.

“Dumb Loud Hallow Twang” objavio je i njemački indie-rock izdavač Kamikaze, nekoliko američkih radiopostaja, pa čak i BBC uvrštava The Bambi Molesters na svoje playliste, a priča se počinje ubrzavati potpisivanjem ugovora s Dancing Bearom za kojeg 1999. objavljuju album “Intensity!” te koncertom s R.E.M. u Kopru.

Vidno oduševljeni nastupom The Bambi Molestersa, članovi grupe R.E.M. prišli su zamoliti ih za zajedničko fotografiranje jer “u životu nisu nikada čuli tako dobar surf-rock bend”. 2001. godine The Bambi Molesters objavljuju antologijski treći album “Sonic Bullets - 13 From The Hip” na kojem su uz lidera The Walkaboutsa Chrisa Eckmana i kantautora Terryja Lee Halea ugostili i gitarista grupe R.E.M. Petera Bucka te njihovog pridruženog člana Scotta McCaugheyja.

Sviraju diljem Europe, pa čak i na Novom Zelandu, a R.E.M. ih pozivaju kao predgrupu na koncerte u Beč, Locarno i Wiesbaden. 2004. s Eckmanom osnivaju sastav The Strange i objavljuju album “Night Of Forgotten Films” u produkciji Phila Browna koji je kao tonski snimatelj radio na albumima Rolling Stonesa, Cohena, Small Facesa, Led Zeppelina, Roxy Musica, Boba Marleyja, Stevea Winwooda, Jeffa Becka, Faithlessa, Dido i drugih.

Ovih dana The Bambi Molesters napokon objavljuju novi album “As The Dark Wave Swells” u produkciji Chrisa Eckmana, lidera jednog od najbitnijih americana bendova The Walkabo-utsa i suradnika iz zajedničkog projekta The Strange.

Nije mala stvar kad vas iz tog istog oduševljenja R.E.M. pozovu da nastupite s njima na tri open-air koncerta u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, a glazba ti osvane u nizu filmova na potezu od Slovenije do Amerike i Brazila.

Još koncem 90-ih pjesmu “Hawaii Joe” The Bambi Molestersa na ljetnu kompilaciju “Summer In The City” - uz skladbe Calexica, Dicka Dalea, Dub Syndicatea i Toastaresa - uvrstio je njemački Rolling Stone, a o albumu “Sonic Bullets” pisali su najugledniji britanski rock magazini Mojo i Uncut.

Isti album u svoj katalog - bez obzira što ne možemo govoriti o velikim nakladama - uvrstila je diskografska kuća Ace Records, specijalizirana za arhivske rock žanrove, a koja je posljednji put s nekim živućim bendom poslovala još dok su The Cramps bili mladi. Na proljeće “As The Dark Wave Swells” u Europi će objaviti Glitterhouse Records.

Koncem 80-ih i ranih 90-ih Glitterhouse je bio ekspozitura grunge-rocka, Sub Popa i bendova poput Nirvane, Mudhoney i Soundgardena da bi u narednih desetak godina s Willard Grant Conspiracy, 16 Horsepower, Hazeldine, The Walkabouts i nizom drugih izvođača igrala istaknutu ulogu u promoviranju americane i alt-countryja na europskom tlu.


Objavljeno 12.02.2010.

Vremeplov

Ja sam instant zvijezda, samo dodajte malo vode i promiješajte.
David Bowie