Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stihovi Pearl Jama protiv Busha cenzurirani iz web prijenosa

Za nastupa na popularnom glazbenom festivalu Lollapalooza u Chicagu, Pearl Jam izveo je pjesmu u kojoj kritizira Georgea W. Busha, no čuti su ih mogli samo posjetitelji festivala. Naime, telekom tvrtka AT&T koja je prenosila koncert na internetu cenzurirala je sporne dijelove pjesme, no nakon službenog prosvjeda članova popularnog benda iz Seattlea, priznali su pogrešku i ispričali se, prenosi Jutarnji list.

Festival je na internetu emitiran s kratkom odgodom radi pravodobne cenzure bogohuljenja i golotinje. Na snimci pjesme ”Daughter” na glazbu legendarnog hita Pink Floyda ”Another Brick in the Wall” prigušeni su stihovi ”Georgeu Bushu, ostavi ovaj svijet na miru” i ”Georgeu Bushu, nađi si neki drugi dom”, navodi se na službenoj web stranici Pearl Jama.

Iz AT&T je priopćeno da je praksa cenzuriranja protivna politici tvrtke te da je odluku o cenzuri donijela tvrtka koja je iznajmila webcast uslugu. Telekom tvrtka je priopćila da će naknadno prenijeti cjelovitu, necenzuriranu verziju pjesme. U priopćenju na službenom webu Pearl Jama ovaj slučaj se opisuje kao poziv na buđenje te napominje da se tu radi o nečem puno većem od cenzure rock benda.

Objavljeno 14.08.2007.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)