Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stihovi Pearl Jama protiv Busha cenzurirani iz web prijenosa

Za nastupa na popularnom glazbenom festivalu Lollapalooza u Chicagu, Pearl Jam izveo je pjesmu u kojoj kritizira Georgea W. Busha, no čuti su ih mogli samo posjetitelji festivala. Naime, telekom tvrtka AT&T koja je prenosila koncert na internetu cenzurirala je sporne dijelove pjesme, no nakon službenog prosvjeda članova popularnog benda iz Seattlea, priznali su pogrešku i ispričali se, prenosi Jutarnji list.

Festival je na internetu emitiran s kratkom odgodom radi pravodobne cenzure bogohuljenja i golotinje. Na snimci pjesme ”Daughter” na glazbu legendarnog hita Pink Floyda ”Another Brick in the Wall” prigušeni su stihovi ”Georgeu Bushu, ostavi ovaj svijet na miru” i ”Georgeu Bushu, nađi si neki drugi dom”, navodi se na službenoj web stranici Pearl Jama.

Iz AT&T je priopćeno da je praksa cenzuriranja protivna politici tvrtke te da je odluku o cenzuri donijela tvrtka koja je iznajmila webcast uslugu. Telekom tvrtka je priopćila da će naknadno prenijeti cjelovitu, necenzuriranu verziju pjesme. U priopćenju na službenom webu Pearl Jama ovaj slučaj se opisuje kao poziv na buđenje te napominje da se tu radi o nečem puno većem od cenzure rock benda.

Objavljeno 14.08.2007.

Vremeplov

Svjestan sam da bi me opsesivnije bavljenje jazzom posve udaljilo od glazbe kojoj sam posvetio čitavu svoju karijeru. Strah me, također, da bi jazz u meni probudio neku vrstu srama prema većini onoga što sam minulih godina pjevao.
Oliver Dragojević