Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stižu novi Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave & The Bad Seeds objavljuju svoj četrnaesti studijski album ’’Dig, Lazarus, Dig!!!’’ 3. ožujka 2008. godine. Prvi singl, naslovna pjesma albuma ’’Dig, Lazarus, Dig!!!’’ biti će objavljena 18. veljače na CD-u, 7’’, a omogućen će biti i download. B-strana singla sadrži i novu pjesmu ’’Accidents Will Happen’’. Album su producirali Nick Cave & The Bad Seeds i Nick Launay, a sniman je prošlog ljeta u ’’State of the Ark’’ studiju u Richmondu. Miksao ga je Nick Launay u ’’British Grove’’ u Chiswicku.

Nick Cave o ’’Dig, Lazarus, Dig!!!’’ kaže:’’Još od kada sam kao dijete prvi puta u crkvi čuo priču o Lazaru, bio sam uznemiren i zabrinut. Traumatiziran, zapravo. Svi smo, dakako, puno strahopoštovanja prema jednom od najvećih Kristovih čuda – uskrsnuću čovjeka – ali ja nisam mogao ne zapitati se što je Lazar mislio o tome. Da budem iskren, u djetinjstvu sam se ježio od te priče. Ja sam sada Lazara smjestio u New York, u suvremeni svijet. Mnogo sam razmišljao i o Harryju Houdiniju koji je većinu svog života pokušavao oduzeti ugled spiritualistima koji su proganjali sirotinju. On nije vjerovao u zagrobni život niti glasove iz groba. Bio je drugi najbolji osloboditelj od okova. Prvi je, naravno, bio Lazar. Htio sam stvoriti neku vrstu vozila, medij za Houdinija koji bi se možda želio javiti iz groba. Ponekad, kasno noću, ako dovoljno pažljivo slušate pjesmu, možete čuti njegov glas i tužno zveckanje njegovih okova. Kao da govori: ’Ne znam točno, ali ondje gore se definitivno nešto događa.’ Pjesma ’’Dig, Lazarus, Dig!!!’’ je ponajviše elegija New Yorku 70-tih.’’

Posjetite www.nickcaveandthebadseeds.com.

Objavljeno 10.01.2008.

Vremeplov

Europa danas ne zna što znade i pojma nema šta hoće. Europa je danas rafinirano bezglava: s jedne strane pametna kao maska protiv otrovnih plinova, s druge strane slijepa kao staromodna lumbarda, a istodobno izazovna kao kakav velegradski izlog, pun raznovrsnog i skupocjenog besmisla.
Miroslav Krleža