Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Spuštene rolete - ”Rock trajanja’’

Video: Spuštene rolete - ”Rock trajanja’’ Nakon što su energičnim svirkama uživo stekli vjerne poklonike svog autorskog rada, a zatim njihove redove proširili izdavanjem singla ”Vesela rock ’n’ roll pjesma za barit trebe”, Spuštene rolete izdaju i cjeloviti kompaktni disk ”Rock trajanja’’ (Aquarius Records/Spona 2010.).

Uz hitoidne ’’Vesela rock’n’roll pjesma za barit trebe’’ i ’’Brijat bed’’ te energičnu, ali gorku ’’Klošar, da’’ koje su se našle na singlici, album donosi još osam potencijalnih rock uspješnica, od kojih će poklonike Ramonesa posebno razveseliti pjesma o punk rockeru Šimi; prerada hita Sheena is a punk rocker .

U maniri ranog Psihomodo popa ili evocirajući neprežaljenu Zadrugu, Rolete pjevaju o kvartovskim luzerima (Sponzor, Klošar, da), običnim ljudima koji se nadaju boljoj sreći s druge strane ulice (Preko ulice, Gdje si bio), ali su ponekad i sretno zaljubljeni (Brijat bed), zasluženo se odmaraju (Goišnji rock) i svjesni su globalne političke situacije kao u posljednoj pjesmi na albumu: ’’U čem je problem’’.

Spuštene rolete - Vesela rock and roll pjesma za barit trebe


Od svojih su početaka promijenili više kvartovskih garaža i članova, ali su zadržali ono najvažnije; element radosti življenja u svom glazbenom izričaju; prštavu energiju koja proizlazi iz spoja rocka, bluesa, punka, garagea i čajne žličice ovih, prstohvata onih utjecaja – koje su oduvijek spremali po vlastitoj recepturi. Sada je konačno nastupilo vrijeme da svoje postojanje objave publici, koliko god da je duga i široka.

Kritičari su ih već prepoznali kao četvrti rock bend koji se iskristalizirao iz serije koncerata pod nazivom Velika rock eksplozija, gdje su ove godine nastupili i kao headlineri prvog festivalskog dana.

Rock trajanja donosi:
Gdje si bio
Preko ulice
Brijat bed
Vesela rock and roll pjesma za barit trebe
Klošar, da
Gotova stvar
Goišnji rock
Nose me u lovačkoj vreći
Sponzor
Šime je punk rocker
U čem je problem

Objavljeno 21.11.2010.

U pripremi prošireno izdanje The Nationala

U pripremi prošireno izdanje The NationalaNakon fenomenalnog zagrebačkog koncerta ove nedjelje pred više od 3000 ljudi u Boćarskom domu, koji bez rezerve možemo proglasiti vrhuncem koncertne sezone u Hrvatskoj, The National najavljuju izlazak proširenog izdanja iznimno uspješnog albuma ’High Violet’.Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 21.11.2010.

Hard Place vas vodi na Planet Hendrix

Hard Place vas vodi na Planet HendrixKlub Hard Place u Zagrebu obilježava 40 godišnjicu smrti najvećeg gitariste svih vremena – Jimi Hendrixa.Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 20.11.2010.

Vremeplov

Kada riječi utihnu glazba govori.
Hans Christian Andersen