Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sve o neonskoj Bibliji grupe Arcade Fire

Potvrđen je izlazak ’Neon Bible’, novog albuma kanadskog banda Arcade Fire. Album će biti objavljen 5. ožujka, a nasljednik je nevjerojatno uspješnog debut albuma ’Funeral’ iz 2004. Taj album, objavljen za mnoge nezavisne kuće širom svijeta prodan je u preko milijun primjeraka.

Isti je bio nominiran za dvije Grammy nagrade i pokupio dvije nagrade Juno. Njihovi fantastični koncertni nastupi prikupili su im ogroman broj fanova. Veliki fanovi banda su David Bowie, David Byrne i U2 na čijoj se turneji ’Vertigo’ prije početka svakog koncerta mogla čuti pjesma Arcade Fire - ’Wake Up’. Band čini šest članova, ali na stageu su nerijetko u dvocifrenom proširenom sastavu.

Album ’Neon Bible’ donosi materijale nastale u maloj crkvi blizu Montreala, koju su pretvorili u studio gdje su i proveli većinu 2006-te. Započeli s radom ne opterećujući se time koliko će pjesama snimiti, kako će se zvati, koje instrumente će koristiti, a vrijeme nije igralo nikakvu ulogu. U jednoj velikoj crkvi u Montrealu dosnimili su orgulje. Martin Wenk i Jacob Valenzuela iz Calexica na jednoj su pjesmi odsvirali dionice roga.

Svojih prvih pet već rasprodanih promotivnih koncerata odsvirati će od 29.01. do 02.02 u Londonu, dok oni za široke mase slijede tijekom ožujka. Band će najbliže nama svirati u Munchenu, 28.ožujka.

Objavljeno 29.01.2007.

Vremeplov

Ne trebam drogu da bi učinio svoj život tragičnim.
Eddie Wedder (Pearl Jam)