Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tajno ime, a nije Prljavo kazalište

Zagrebačka rock skupina Prljavo kazalište ove godine slavi 30-tu obljetnicu osnutka grupe, a u ovu slavljeničku godinu dečki iz Dubrave ulaze pomlađeno i s energičnom svirkom kojom predstavljaju novi singl pod nazivom “Tajno ime”. Glazbu za novi singl potpisuje Jasenko Houra, tekst su zajedničkim snagama napravili Jasenko Houra i Ines Prajo, dok je za aranžman pjesme zaslužna kompletna postava grupe Prljavo kazalište.

Ovim singlom Prljavci najavljuju novi album koji bi se u izdanju Croatia Records na tržištu trebao pojaviti ove jeseni, a to će ujedno biti njihov trinaesti studijski nosač zvuka. Povratak osnovnoj formi, objavljivanju singla s jakom pjesmom koja slušatelju odmah ulazi u uho, najprimjereniji je način obilježavanja 30-te obljetnice izlaska njihovog prvog singla “Televizori” 1978. godine za tadašnji Jugoton.

Tonska postprodukcija i digitalno remasteriranje obavljeno je u Sterling Sound tonskim studijima u New Yorku, sve pod paskom Georgea Marina. Između ostalog, Marino je sa Jimmyem Pageom remasterirao cjelokupan back-katalog Led Zeppelina prije objavljivanja na CD formatu. I zvuk pjesme ”Tajno ime” sadrži prepoznatljiv potpis Georgea Marina u kojem je izvorna sviračka dinamika pjesme još više pojačana u procesu digitalnog masteringa.

Sadašnju postavu grupe čine Jasenko Houra (gitara, vokal), Mladen Bodalec (vokal), Tihomir Fileš (bubnjevi), Jurica Leikauff (klavijature), Mario Zidar (gitara) i Dubravko Vorih (bas gitara).

Objavljeno 17.04.2008.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich