Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tajno ime, a nije Prljavo kazalište

Zagrebačka rock skupina Prljavo kazalište ove godine slavi 30-tu obljetnicu osnutka grupe, a u ovu slavljeničku godinu dečki iz Dubrave ulaze pomlađeno i s energičnom svirkom kojom predstavljaju novi singl pod nazivom “Tajno ime”. Glazbu za novi singl potpisuje Jasenko Houra, tekst su zajedničkim snagama napravili Jasenko Houra i Ines Prajo, dok je za aranžman pjesme zaslužna kompletna postava grupe Prljavo kazalište.

Ovim singlom Prljavci najavljuju novi album koji bi se u izdanju Croatia Records na tržištu trebao pojaviti ove jeseni, a to će ujedno biti njihov trinaesti studijski nosač zvuka. Povratak osnovnoj formi, objavljivanju singla s jakom pjesmom koja slušatelju odmah ulazi u uho, najprimjereniji je način obilježavanja 30-te obljetnice izlaska njihovog prvog singla “Televizori” 1978. godine za tadašnji Jugoton.

Tonska postprodukcija i digitalno remasteriranje obavljeno je u Sterling Sound tonskim studijima u New Yorku, sve pod paskom Georgea Marina. Između ostalog, Marino je sa Jimmyem Pageom remasterirao cjelokupan back-katalog Led Zeppelina prije objavljivanja na CD formatu. I zvuk pjesme ”Tajno ime” sadrži prepoznatljiv potpis Georgea Marina u kojem je izvorna sviračka dinamika pjesme još više pojačana u procesu digitalnog masteringa.

Sadašnju postavu grupe čine Jasenko Houra (gitara, vokal), Mladen Bodalec (vokal), Tihomir Fileš (bubnjevi), Jurica Leikauff (klavijature), Mario Zidar (gitara) i Dubravko Vorih (bas gitara).

Objavljeno 17.04.2008.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik