Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

T.B.F., Hladno Pivo i Gibonni dominirali dodjelom Zlatne Koogle

Izgled ovogodišnjeg rješenja nagrade Zlatne Koogle držan je do samog kraja u potpunoj tajnosti iako se, zbog neformalnog duga dodjele Koogli pretpostavljalo da se radi o nekoj ”zezanciji”. Obična biljarska kugla na ručno izrezbarenoj drvenoj podlozi koja se ”politički prigodno” izrađivala na Kosovu, otkrivena je na sinoćnjoj dodjeli Zlatne Koogle u prepunom zagrebačkom klubu KSET-u.

Na tradicionalnoj dodjeli nacionalne glazbene nagrade trijumfirali su T.B.F. sa četiri i Hladno pivo s tri osvojene nagrade. Splićani su osvojili nagrade u kategorijama pjesme godine za hit ”Smak svita”, Dragan Lukić Luky za producenta godine za njihov album ”Galerija Tutnplok”, Gonzo za videospot godine za pjesmu ”Smak svita”, a poznati hip-hoperi mogu se pohvaliti i nagradom naroda - ”Vox populi”. Dečki iz Gajnica ponijeli su statue za album godine ”Knjiga žalbe”, grupu godine i najbolji dizajn ”Knjiga žalbe”.

Raspoložen je bio i Gibonni koji je pomalo iznenađujuće dobio dvije Koogle za za izvođača i koncert godine, dok su po jednu Kooglu osvojili Ivanka Mazurkijević iz Stampeda, gitarist Kizo iz Hladnog Piva i mlada labinska grupa The Orange Strips.

Nakon odličnog i premijernog unplugged koncerta ”tibiefovaca” večer ranije, program završne večeri je otvorio rock kritičar i kantautor Ante Perković pjesmom ”Svi me vole dok me ne upoznaju”. Na pozornici KSET-a su našli su se Hladno pivo, Pavel, pulski Chweger Mauricija Ferlina i drugi, a posebno je bio zanimljiv neobičan polu-akustični zajednički nastup Damira Urbana, Vave Simčića i Gibonnija.

Na kraju treba reći da je ”neformalni” stav organizatora od strane dobrog dijela glazbenika i posjetitelja komentiran kao potcjenjivački i nezreo zbog očitog nesnalaženja s potencijalom izvođača koji su se odazvali njihovom pozivu a poodavno se nalaze u vrhu domaćeg mainstreama, ili, u slučaju Gibonnija, bez problema pune velike dvorane diljem Hrvatske i BiH. Ipak nije bila neka fora dijeliti hladan burek u vrećici uz dodjelu nagrade koja je prije izgledala kao neuspjela ”fora” nego li kao nacionalna glazbena nagrada, kako si tepaju organizatori Koogle. Da skratimo, Kooglači dogodine očito trebaju promijeniti pristup ako žele biti iole ozbiljnije shvaćeni.

Pogledajte dobitnike po kategorijama na stranicama Koogle.

Objavljeno 28.03.2008.

Vremeplov

Čovjek najbolje živi od onog što najbolje radi, a najbolje radi ono što najviše voli.
Miroslav Tadić