Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tesla, proteini i ugljikohidrati - kažu Letu Štuke

”Proteini i ugljikohidrati” je naziv drugog studijskog albuma skupine Letu Štuke. Radi se o zbirci od dvanaest pjesama uglavnom ljubavnog sadržaja ali u socijalnom kontekstu. Većina pjesama je napisana u protekle dvije godine i inspirirane su kako stanjem opće svijesti i realnom socijalno političkom situacijom u regiji, kažu Letu Štuke. Drugi i ne manje važan faktor njihovog nastajanja odnosi se na turbulentne promjene u realnom i emotivnom životu autora Dina Šarana.

Upravo na dan izlaska albuma ”Proteini i ugljikohidrati” 30. travnja u Zagrebu su snimili spot za najavni singl „Tesla“. Videospot prati tri različite skupine ljudi čije se priče i sudbine isprepliću paralelno sa tekstom pjesme, a tako i završavaju. Većina spota snimljena je u Hotelu Ilica, a osim članova grupe, u spotu se protežu i političari koje su utjelovili glumci Hrvoje Barišić i Robert Moržan, te pripadnici Hare Krišna pokreta. Dodirne točke triju protagonističkih skupina saznat ćemo nakon realizacije i finalne montaže spota koja bi trebala uslijediti kroz sedam dana. Spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo uz produkcijsku pomoć Studija Dim.

Letu Štuke u organizaciji Radija 101 vrlo brzo nakon izlaska albuma imaju koncertnu promociju u zagrebačkom novopreuređenom klubu Aquarius, te vas ovim putem još jednom pozivamo da ih ne propustite vidjeti uživo 8. svibnja u 21 sat.

Objavljeno 03.05.2008.

Vremeplov

Rock ideologija je ispala jedna velika prevara koja se sad samo završava u tome da se vjeruje da je moguće nostalgiju estetizirati kroz sjećanja onovremenih prvoboraca koji sad pokušavaju da to svoje sjećanje kapitaliziraju nekakvim knjigama, reminiscencijama sebi i vlastitim vremenima.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com