Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Bravery su novi val za novi milenij

Objavljen u proljeće 2005., prvi, istoimeni album njujorškog kvinteta The Bravery svrstao ga je u kategoriju uspješnih američkih grupa trenutka koje, uz bok The Killersa, obnavljaju tradiciju engleskog novog vala 80-ih, prizivajući u sjećanje raspon imena od Duran Duran do Cure i Depeche Mode - s potonjima su i nastupali na dijelu svjetske turneje 2005./06., ohrabreni hitovima „An Honest Mistake“ i „Unconditional“ .

U namjeri da na novom CD-u „The Sun And The Moon“ izbjegnu naljepnicu rodonoša sintetičkog pop rocka, The Bravery su odlučili potražiti usluge sveprisutnog producenta Brendana O’Briena (Pearl Jam, Rage Against The Machine, Stone Temple Pilots…), te su mjesece snimanja provodili između njegova studija u Atlanti i domicilnih lokacija u New Yorku, s prepoznatljivim rezultatima već u najavnom singlu „Time Won’t Let Me Go“ koji ipak koristi znane gitarističke elemente klasičnog rocka.

Na inovacije u zvuku grupe ukazat će i gudački kvartet u skladbi „The Ocean“ kao i raskošni vokalni aranžmani u pjesmama „Angelina“, „This Is Not The End“ i „Above And Below“, no album „The Sun And The Moon“ ne zaboravlja ni izvorne plesne poticaje Braveryja, zbog čega je s razlogom nazvan novim valom za novi milenij.

Objavljeno 24.07.2007.

Vremeplov

Stratocaster pokriva svu paletu ljudskih emocija a tremolo ti omogućava da učiniš sve... možeš pogoditi svaku notu ljudskog roda.
Jeff Beck