Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Edge, Jimmy Page i Jack White u dokumentarnom filmu ”It Might Get Loud”

The Edge, Jimmy Page i Jack White u dokumentarnom filmu ”It Might Get Loud”Dokumentarni film ”It Might Get Loud” doživio je svoju premijeru 5. rujna na filmskom festivalu u Torontu.

Film je kronika glazbenog života tri gitaristička virtuoza Edga, Planta i Whitea i njihova odnosa prema gitari. Vrhunac filma je kada se njih troje nađe u Los Angelesu gdje zajedno sviraju i razgovaraju o glazbi.

Negdje u sredini dokumentarnog filma ”It Might Get Loud”, Jimmy Page uzima Les Paula i počinje ”Whola Lotta Love” dok ga Edge i Jack White gledaju otvorenih ustiju. Direktor filma je izjavio:”Izgledali su kao trinaestogodišnjaci. Kao da govore – O Bože tako je to napravio.”

Thomas Tull producent filma izjavio je: ”Nijedan film koji sam gledao nije uspio uhvatiti i prikazati što je to transcedentno u gitari. Zašto je upravo ovaj instrument simbol rocka?” Autori filma nisu htjeli previše glazbenika u njemu. Fokusirali su se na Pagea, Whitea i Edgea, budući su htjeli gitariste iz različitih glazbenih razdoblja, različitog stila i pristupa.

Prije nego su počeli raditi na filmu, svu trojicu su intervjuirali u njihovim gradovima. The Edge je snimatelje doveo u srednju školu gdje su se dečki iz U2 prvi put sreli. Page je svoj razgovor o glazbenoj karijeri odradio u Londonu, dok je White pustio kamermanima da ga cijeli dan prate po Nashvilleu dok je pisao i snimao pjesmu.

Kada su se njih troje napokon susreli, sjeli su i zasvirali. ”Postoji scena u kojoj Edge uči Jacka i Jimmyija ”I Will Follow”. A Page zamišljeno kaže ”Jesi li siguran za C?”.” kaže
Guggenheim.

Zadnji dan snimanja trio je iznenadio filmsku ekipu odsviravši im akustičnu verziju ”The Weight” grupe The Band. Edge i White su se mijenjali u pjevanju. ”Na sreću imali smo upaljene kamere” dodaje Tull.

Objavljeno 21.09.2008.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)