Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Ex dolaze u Zagreb!

The Ex dolaze u Zagreb!Nakon 33 godine postojanja, više od 20 albuma, dva izvrsna gostovanja u Zagrebu te neizbrisivog traga na nezavisnoj glazbenoj sceni, The Ex ne trebaju posebno predstavljanje.

Nekadašnji pioniri amsterdamske punk rock scene, glazbeno su evoluirali i razvijali se više nego što je to napravio ijedan drugi bend iz matičnog žanra.

Uz samostalne, The Ex su surađivali i snimali zajedničke albume s bendovima i izvođačma poput Chumbawamba, Tortoise, Sonic Youth, Tom Cora, Han Bennink, Getatchew Mekuria, Ken Vandermark, Mats Gustafson… da bi se trenutno, nakon brojnih turneja po afričkom kontinentu zaustavili u fazi koja objedinjuje njihov prepoznatljivi, aritmični bučni punk rock prožet utjecajima suvremenika afričke glazbe poput Konono No 1 te improvizacija na tragu free jazza.

U postavi s novim pjevačem/gitaristom Arnoldom, Terrie, Andy i Kat dolaze predstaviti novi album koji su snimili u čikaškom Electrical Audio studiju s dugogodišnjim suradnikom i fanom grupe Steve Albinijem.

Prije nego što album bude objavljen, The Ex su objavili i svoj novi singl, prvi nakon 20 godina. “Maybe I Was The Pilot/Our Leaky Homes” daje dobar uvid u trenutačni zvuk grupe, no samo nagovještava veličanstveni koncert kojim će nas The Ex zasigurno počastiti na svom trećem zagrebačkom gostovanju, danas 14.05.2010.

upad na blagajni kluba: 90 kn

Objavljeno 14.05.2010.

Vremeplov

Ako, na primjer, odeš u Nashville ili negdje u Argentinu vidjet ćeš da je svijet pun nevjerojatnih gitarista kojih nema na top listama.
Mark Knopfler (Dire Straits)