Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Gathering i Autumn u Močvari

The Gathering i Autumn u MočvariIzlazak novog albuma “The West Pole” i proslava 20 godina postojanja, najbolji su mogući razlozi za povratak jednog od najmagičnijih bendova današnjice u Hrvatsku 01. 02. 2010.

Kao rijetko koji bend, The Gathering su cijelu karijeru proveli razvijajući svoj glazbeni izričaj, ne plašeći se pritom promjena koje takvo traganje neizbježno donosi i ne mareći za reakcije i mišljenja drugih.

Srećom, ova skupina divnih ljudi očito je odavno otkrila Kamen mudraca jer sve što su glazbeno “dotaknuli” pretvorili su u zlato, pa su njihovi albumi, bez obzira radi li se o davnoj doom fazi ili kasnijem atmosferičnom trip-rock stilu, uvijek nailazili na oduševljenje i kritike i fanova.

Tako je npr. “Mandylion” proglašen jednim od 50 najboljih nizozemskih albuma svih vremena. A da njihova magična i emocijama nabijena glazba itekako dobro funkcionira u live okruženju dovoljno govori podatak da je njihov live dvd “A Sound Relief” dobio prestižnu Edison award (nizozemsku inačicu Grammy-a), a oni sami su nekoliko puta proglašavani najboljim nizozemskim live bandom.

Upravo tu činjenicu potvrđivali su kako na bezbrojnim turnejama tako i nastupima na najvećim svjetskim festivalima kao što su Glastonbury i Roskilde. Mnogo prije nego što je to postalo moderno, The Gathering su okrenuli leđa i glazbenoj industriji pa su svojim DIY pristupom zaradili dodatno štovanje mnogih, a sebi omogućili neometano umjetničko stvaralaštvo.

Vrata ove magične noći odškrinut će njihovi sympho/rock/metal zemljaci Autumn.

Upad je 100/120 KN

Pretprodajna mjesta: Močvara, Trnjanski nasip bb; Planet Music, Ilica 37

Rezervirajte kartu ovdje!

Objavljeno 20.01.2010.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)