Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Kooks, čisti rock n’roll bez kočnica

Od ovoga tjedna u prodaji je novi album benda The Kooks - ’’Konk’’.Njihov drugi album slijedi nakon debi albuma ’’Inside In/Inside Out’’ iz 2006. koji je prodan u 2 milijuna primjeraka, a iznjedrio je hitove poput ’’She Moves On Her Own Way’’, ’’You Don’t Love Me’’, ’’Sofa Song’’, ’’Eddie’s Gun’’, ’’Ooh La’’ i ’’ Naive’’.

’’Konk’’ je sniman šest tjedana na samom kraju 2007. godine u Ray Davie’s Konk studiju u Londonu, te u Sound Factoryju u Los Angelesu. Otuda i ime novog albuma jer kako kaže gitarista Hugh: ’Shvatio sam koliko je studio bitan dio našeg zvuka i koliko je to cool’.

Snimanje albuma ponovo je ujedinilo bend sa cijenjenim producentom Tonyjem Hofferom (Beck/Air/The Fratellis). Novi album sadrži 12 pjesama od kojih je ’’Gap’’ klasični Kooks, dok je u ’’Shine On’’ Luke eksperimentirao s tekstom uz lijenu melodiju, te tako osigurao pjesmi mjesto na budućim set listama The Kooksa. Prvi singl ’’Always Where I Need To Be’’ je čisti rock n’roll bez kočnica, s ’’do-do-do, do-do-do-do’’ refrenom, vjerojetno najpamtljivijim koji su ikad napravili.’’Sway’’ i ’’Mr.Marker’’ još su dvije sigurne uspješnice s albuma.

Objavljeno 20.04.2008.

Vremeplov

Velika stvar u rock’n’rollu je da netko kao ja može biti zvijezda.
Elton John