Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Rock Flock iz Pleternice sele u Pulu!

The Rock Flock iz Pleternice sele u Pulu!Kao trenutačno jedna od najzanimljivijih tuzemnih nadolazećih grupa u čijem sastavu se nalaze ženske članice, u finalnom dijelu prve festivalske večeri nastupiti će The Rock Flock iz Pleternice i Zagreba.

Riječ je o sastavu kojega predvode dvije sestre, ujedno talentirane glazbenice (basistica i vokalistica Ana te Kristina Jelić za gitarom i glavnim vokalom), te isto tako, jednome od domaćih sastava koji na vrlo dojmljiv te osebujan način u ovdašnje glazbene krugove donosi zvuk inozemnih kretanja, pritom vješto poigravajući se prošlim i sadašnjim vremenom, spajajući indie, punk i grunge elemente.

Uz vrlo snažnu izvedbu, te posebice zarazne vokalne dionice, u glazbi The Rock Flocka nerijetko se mogu iščitati utjecaji sastava kao što su: Hole, Blondie, The Cranberries, Siouxsie & The Banshees, The Pixies, The Breeders i dr., što dakako u slučaju The Rock Flocka ne znači sušta dosljednost oponašanja, već kreativni poticaj ka pronalaženju vlastitog izričaja.

Prvi dani benda datiraju u sredinu 2005. kada još u tinejdžerskoj dobi, sestre Ana i Tina kreću s prvim pokusnim nastupima jasno pokazavši kako dobro znaju što čine.

U petogodišnjoj karijeri, The Rock Flock su odsvirali preko stotinjak koncerata, te su se tako predstavili na brojnim koncertnim manifestacijama i festivalima diljem Hrvatske i susjednih zemalja.

Među ostalim, The Rock Flock su nastupile na Novoj TV u sklopu showa “Super talent”, te su tijekom nekoliko nastupa uživo dospijevši do polufinala ostavile snažan dojam skrenuvši pozornost, poslovično nesklonih struktura ovakvom glazbenom izričaju.

Isto tako, The Rock Flock imaju snimljen demo album “”You Can’t Catch Me In Your Collection” koji uz zavidnu produkciju donosi odlične numere poput “Teenage Girl” i Disappear” te koji je nabavljiv putem njihove internetske stranice.

Uz stalni dvojac - Anu i Tinu, odnedavno u The Rock Flock na mjestu druge gitare nalazi se Dario Sakoman te bubnjar Hrvoje Maratović.

Početkom lipnja, uz režisera Ognjena Sviličića, The Rock Flock pušta svoj prvi video uradak za skladbu “Mess”.

Nakon kraće turneje po Austriji, The Rock Flock će premijerno nastupiti na sedmom “Viva La Pola!”.

Objavljeno 11.07.2010.

Vremeplov

Zamislite da dođu svi ljudi svijeta u banke i žele dići svoje novce. Ne bi to mogli jer je novac fikcija, izmišljena stvar. Malo ga puste među ljude, kao mamac za ribe, a mi nasjednemo.
Krešo Tomec (Cubismo)