Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Specials - ska legende se vraćaju

The Specials - ska legende se vraćaju Grupa The Specials ostavila je iza sebe osam singlova, među prvih deset, te dva No.1 na top ljestvicama prije nego li su se raspali 1981. godine. Svojom su glazbom utjecali na bendove koji su se kasnije pojavili na britanskoj sceni, te stekli status jednog od najvažnijih ska bendova. Od najpoznatijih pjesama možemo izdvojiti njihove singlove: ”Gangsters” (as The Special A.K.A.), ”A Message To You, Rudy”, ”Too Much Too Young”, ”Rat Race” te ”Stereotype”.

Njihov veliki povratak trebao bi se dogoditi u travnju sljedeće godine. Ujedno će to biti i proslava 30 godina od prvog singla ”Gangster”. Za sada se spominje samo prigodna turneja po Velikoj Britanijii, te se ne zna hoće li se ponovo među njima pojaviti kreativna ’’vibra“ kako bi možda snimili novi materijal.

Objavljeno 05.12.2008.

Vremeplov

Važnost riječkih bendova bila je prije svega njihov značaj u Rijeci odnosno tadašnjoj socijalističkoj i samoupravnoj Jugoslaviji. Krajem sedamdesetih, u vrijeme punka, rad primjerice Parafa i Termita ili ljubljanskih Pankrta zasigurno bi bio zapažen i u Londonu, jer su to bili odlični bendovi u tom žanru.
Goran Lisica Fox, riječki glazbeni promotor