Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Very Best Of Billy Idol - ”Idolize Yourself”

The Very Best Of Billy Idol - ”Idolize Yourself”Billy Idol snimio je dvije potpuno nove pjesme za upravo objavljenu novu kolekciju najvećih hitova ’’The Very Best Of Billy Idol - Idolize Yourself’’. Pjesme ’’John Wayne’’ i ’’New Future Weapon’’ dostupne su na izdanju koje sadrži 18 pjesama i svih 7 Top 10 dosadašnjih hitova.

Na posebnom deluxe izdanju čiji dizajn potpisuju Shepard Fairey i David Wild, objavljeno je i 13 video brojeva, kao i dva nikad prije objavljena videa.

Dvije nove pjesme Idol je snimio sa dugogodišnjim suradnikom i gitaristom Steve Stevensom, te ostalim članovima benda; bubnjarem Brianom Tichyjem i klavijaturistom Derekom Sherinianom.

O pjesmi ’’John Wayne’’ Billy kaže: ’’Dok pjevam ovu pjesmu, razmišljam o ulogama koje je John odigrao. Ne mislim na grubijana koji sudjeluje u barskim tučnjavama već o čovjeku koji uvijek pobjeđuje’’. ’’New Future Weapon’’, druga je nova pjesma. ’’Čitao sam o novom nevidljivom borbenom avionu Raptor i bio sam pogođen ambivalentnošću pilota prema neprijatelju. Glazbeno, pjesma sadrži djelić spaghetti westerna, i kao što pretpostavljate, malo je bolesna’’, dodaje Billy Idol.

Pjesme je producirao Josh Abraham koji je do sada radio sa Velvet Revolver, 30 Seconds To Mars, Staind, Limp Bizkit, Courtney Love i mnogim drugima. Kako kroz glazbu, Billy Idol volio je ’prodrmati’ javnost i svojim spotovima. Na deluxe izdanju objavljeno je i 13 video brojeva uključujući i dosad neobjavljene ’’Cradle Of Love’’ i ’’Hot In The City’’. ’’Dobro smo se namučili u želji da ostane prepoznatljiva ta dosljednost u snimkama’’, kaže on.

Od 1976. Billy Idol bio je frontman britanskog benda Generation X. Nakon raspada grupe 1981., Billy odlazi u Ameriku i okreće se samostalnoj karijeri i snima fantastične hitove ’’White Wedding’’, ’’Dancing With Myself’’ i ’’Hot In The City’’.

1984. objavljuje dvostruki platinasti album ’’Rebel Yell’’ s istoimenim hitom i pjesmama ’’Eyes Without The Face’’, ’’Flesh For Fantasy’’ i ’’Catch My Call’’. ’’Vital Idol’’ kolekcija iz 1987. obuhvaća remixeve njegovih dotadašnjih hitova uključujući i ’’Mony, Mony’’. Iste godine objavljuje i studijski album ’’Whiplash Smile’’ sa singlovima ’’To Be A Lover’’ i ’’Don’t Need A Gun’’. Slijedi ’’Charmed Life’’ iz ’90-te (’’Cradle Of Love’’ i ’’L.A.Woman’’), ’’Cyberpunk’’ iz ’93. (’’Shock To The System’’), te ’’Greatest Hits’’ kolekcija objavljena 2000-te i posljednji studijski album objavljen nakon 12-godišnje pauze, ’’Devil’s Playground’’ iz 2005. čija je pjesma ’’World Comming Down’’ objavljena i na ovoj kolekciji.

’’Gledajući unatrag, osjećam ponos. Unatoč svim usponima i padovima, kvaliteta je uvijek prisutna’’, zaključuje Billy.

Billy Idol - Sweet 16

Objavljeno 01.08.2008.

Vremeplov

Opsjednut sam knjigama.
David Sylvian