Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tomislav Goluban - Made in Zabok u Sax!-u

Tomislav Goluban - Made in Zabok u Sax!-uU utorak, 12. siječnja, u sklopu redovne BlueSax! večeri, u klubu Sax! će se dogoditi promocija novog, trećeg po redu, studijskog albuma Zagorje Blues usnoharmonikaša Tomislava Golubana i njegovog pratećeg sastava Little Pigeon’s ForHill Blues.

Bit će to točka na i jedne za Golubana odlične godine okrunjene nagradama Status, Porin i Fender Mega muzika/Hohner te nastupima na dva mega blues festivala u Americi i Norveškoj.

Album Zagorje Blues sadrži 14 pjesama. Riječ je o kombinaciji Golubanovih autorskih skladbi i obrada nekih zagorskih tradicijskih popevki u blues aranžmanima.

Većinu tekstova napisao je pritajeni član sastava, Zvonko Kudelić, poznati i priznati zagorski pjesnik koji je dosada objavio 3 zbirke pjesama.

U njegovu nastanku sudjelovalo je ukupno 30 glazbenika, a snimanje se odvijalo u studiju Kasandra u Mariji Bistrici pod tonskom palicom inženjera Davora Totovića.

CD je popraćen bogatom knjižicom koja na 24 stranice govori o nastanku, inspiraciji ili pak o povijesnoj važnosti pojedinih skladbi.

Dizajn albuma osmislio je i napravio Igor Vranješ, a fotografije za album napravio je Martin Turk, obojica iz Zaboka.

Little Pigen’s ForHill Blues možete čuti u Sax!-u proširenom satavu: na bubnjevima Mihael Vlah iz Velike Gorice, električni klavir Darko Aljinović File iz Splita te Tomi Novak iz Prečkog na bas gitari,plus kao prateći vokali djevojke koje je Goluban otkrio u zabočkom Crkvenom zboru: Martina Rubil, Ana Mikulec i Marija Sente.

Njima će se tijekom večeri u različitim skladbama pridružiti brojni gosti: Kvartet Gubec, Gordana i Miroslav Evačić, Lidija Bajuk, Adam Končić, Davor Rodik, Nebojša Buhin, Zoran Haraminčić i Drago Brzoja.

Na otvaranju ove BlueSax! večeri nastupa dubrovački solo blueser Kukac.

Ulaz na sve BlueSax! programe je slobodan!

Objavljeno 11.01.2010.

Vremeplov

Volim čestitati samome sebi i zahvaliti samome sebi i potapšati samoga sebe po leđima.
Dee Dee Ramone