Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tomislav Goluban - Made in Zabok u Sax!-u

Tomislav Goluban - Made in Zabok u Sax!-uU utorak, 12. siječnja, u sklopu redovne BlueSax! večeri, u klubu Sax! će se dogoditi promocija novog, trećeg po redu, studijskog albuma Zagorje Blues usnoharmonikaša Tomislava Golubana i njegovog pratećeg sastava Little Pigeon’s ForHill Blues.

Bit će to točka na i jedne za Golubana odlične godine okrunjene nagradama Status, Porin i Fender Mega muzika/Hohner te nastupima na dva mega blues festivala u Americi i Norveškoj.

Album Zagorje Blues sadrži 14 pjesama. Riječ je o kombinaciji Golubanovih autorskih skladbi i obrada nekih zagorskih tradicijskih popevki u blues aranžmanima.

Većinu tekstova napisao je pritajeni član sastava, Zvonko Kudelić, poznati i priznati zagorski pjesnik koji je dosada objavio 3 zbirke pjesama.

U njegovu nastanku sudjelovalo je ukupno 30 glazbenika, a snimanje se odvijalo u studiju Kasandra u Mariji Bistrici pod tonskom palicom inženjera Davora Totovića.

CD je popraćen bogatom knjižicom koja na 24 stranice govori o nastanku, inspiraciji ili pak o povijesnoj važnosti pojedinih skladbi.

Dizajn albuma osmislio je i napravio Igor Vranješ, a fotografije za album napravio je Martin Turk, obojica iz Zaboka.

Little Pigen’s ForHill Blues možete čuti u Sax!-u proširenom satavu: na bubnjevima Mihael Vlah iz Velike Gorice, električni klavir Darko Aljinović File iz Splita te Tomi Novak iz Prečkog na bas gitari,plus kao prateći vokali djevojke koje je Goluban otkrio u zabočkom Crkvenom zboru: Martina Rubil, Ana Mikulec i Marija Sente.

Njima će se tijekom večeri u različitim skladbama pridružiti brojni gosti: Kvartet Gubec, Gordana i Miroslav Evačić, Lidija Bajuk, Adam Končić, Davor Rodik, Nebojša Buhin, Zoran Haraminčić i Drago Brzoja.

Na otvaranju ove BlueSax! večeri nastupa dubrovački solo blueser Kukac.

Ulaz na sve BlueSax! programe je slobodan!

Objavljeno 11.01.2010.

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)