Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tuga, suze, šarenilo i pjesme na ispraćaju Dina Dvornika

Tuga, suze, šarenilo i pjesme na ispraćaju Dina DvornikaPosljednji ispraćaj Dina Dvornika održan jučer u 16 sati u zagrebačkom Krematoriju bio je prema njegovoj želji - uz glasnu glazbu i bez crne odjeće - vjerojatno ”najveseliji” a svakako najglasniji do sada.

Nekoliko tisuća ljudi je uz kolege glazbenike, prijatelje, rodbinu i obitelj ispratilo ovog jedinstvenog hrvatskog showmana uz zvukove njegovih hitova “Udri jače, manijače”, “Tebi pripadam” i “Ti si mi u mislima”.

Dva sata prije sprovoda, prijatelji i kolege glazbenici okupili su se i na komemoraciji u ZKM-u. Iako nitko nije došao u crnini, od suza su se ipak tek rijetki suzdržali. Komemoracija je započela kraćim filmom o Dininom životu, a završila premijernim prikazivanjem spota za pjesmu ”Hipnotiziran” u kojem se pojavljuje u crvenom odijelu u kome je i kremiran.

Hvala vam svima što ste došli, ovo je nešto prekrasno. Užasno mi je teško, ali znam da Dino, gdje god da je, uživa i pleše s nama - nakratko se okupljenima obratila uplakana Danijela Dvornik. Ivana Kindl otpjevala je ”Ljubav se zove imenom tvojim”, klapa Kampanel pjesme “Očenaš” i “Dalmatino povišću pritujena”, a s Dinom su se oprostili i njegove kolege glazbenici Oliver Dragojević, Alka Vuica, Gibonni, Nina Badrić, Davor Gobac, Tony Cetinski, Davorin Bogović, Marijan Ban i Husein Hasanefendić Hus koji je ispred HGU-a održao oproštajni govor u kome je ustvrdio da je ljut što prave zvijezde moraju umrijeti da bi dobile pažnju koju zaslužuju nauštrb virtualnih instant ”zvijezda”.

Okupljeni su se od pokojnika oprostili gromoglasnim pljeskom i povicima ”Dino, Dino!”. (A.C.)

Objavljeno 11.09.2008.

Vremeplov

Možda vam je poznato da neki antropolozi smatraju glazbu prvim od svih umjetničkih načina izražavanja ljudske rase, koji je uobličen još u vremenima davno prije naprednih civilizacija Maya, Egipta, Sumera... još tamo u pećinama, dok su ljudska bića mumljala i žvakala meso životinja i pripadnika suparničkih plemena.
Luda Furlan Zaborac (The Bambi Molesters)