Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U iščekivanju novog albuma skupine Green Day

U iščekivanju novog albuma skupine Green Day Nakon nedavno objavljenih izdanja ’Tonight: Franz Ferdinand’ i ’Invaders Must Die’ koji su se odmah po izlasku uglavili na čelnim pozicijama domaćih i inozemnih top lista najtraženijih, sljedeći u nizu, ovaj put iz Warnerove tvornice, nesumnjivo će biti ’21st Century Breakdown’ – novi album grupe Green Day.

’21st Century Breakdown’ je 8. po redu album Green Dayja i bit će objavljen u svibnju. On je nasljednik albuma ’American Idiot’ čija je naklada dosegnula 5,8 milijuna kopija i na kojem su se 2004. neozbiljni punkeri iz Bay Area transforimirali u ozbiljne rockere.

Nakon fenomenalong Idiotovog uspjeha, pjevač/gitarist Bille Joe Armstrong se zapitao ’Koliko ambiciozni možemo biti? Idemo li naprijed ili se vraćamo korijenima? Odabrali smo krenuti prema naprijed!’

Inspiraciju za novi album Green Day tražili su u najvećima: Bobu Dylanu, Bruceu Springsteenu, The Beatlesima i The Whovcima; a po naslovu albuma i u Stonesima.
Tekstovi su adresirani na: borce iz redova radničkih klasa, unutrašnje demone, apatiju i propast ’američkog sna’. Instrumentalni dijelovi pariraju Queenu i gitarskim manevrima grupe The Who, a za klavirskim baladama rado bi posegnula i Fionna Apple.
Album je producirao član grupe Garbage – Butch Vig.

Objavljeno 09.03.2009.

Vremeplov

Upravo sam ”on the road” s bendom i napokon je sve super.
Cesar Rosas (Los Lobos)