Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U2 dolazi u Zagreb

U2 dolazi u ZagrebNa U2.com jučer je potvrđeno da će turneja grupe U2 pod nazivom ”360°” započeti 30. lipnja na Nou Camp stadionu u Barceloni. Turneju 360° sponzorira BlackBerryŽ, a ovo je prva stadionska turneja nakon posljednje koja je nosila naziv Vertigo iz 2005/06.

Ova je turneja najavljena nakon izdavanja dugo očekivanog albuma ”No Line On The Horizon”. Dvanaesti studijski album grupe U2, već je zauzeo prvo mjesto u Velikoj Britaniji, Irskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji, Finskoj, Japanu i Češkoj Republici, a uskoro ćemo dobiti podatke o poziciji na glazbenim ljestvicama u drugim državama.

U produkciji Live Nation Global Touringa, ”U2 360°” posjetit će 14 gradova diljem Europe uključujući Milano, Gothenburg, Amsterdam, Pariz, Nicu, Dublin, Chorzow, Berlin, Gelsenkirchen, Zagreb, London, Sheffield i Glasgow prije nego li turneju završe u na Millennium stadionu u Cardiffu, 22. kolovoza. Nakon europske turneje slijedi sjevernoamerička turneja a prvi koncert održat će se u Chicagu, na Soldier Fieldu, 12. rujna 2009.

Dugogodišnji redatelj koncerata grupe U2, Willie Williams, ponovno je surađivao s arhitektom Mark Fisherom (ZooTV, PopMart, Elevation i Vertigo), kako bi stvorili inovativni ”360˚” dizajn koji omogućava publici jedinstveno koncertno iskustvo. U2 po prvi puta turira na stadionima s tako jedinstvenom i originalnom strukturom (dostupna je na U2.com).

”U2 se oduvijek osjećao najbolje kad bi ga okruživala publika stoga ova pozornica predstavlja divovski korak naprijed. Sa 95 posto ulaznica po cijeni manjoj od 95 eura, od toga desetak tisuća ulaznica po cijeni od tridesetak eura, zaista smo se trudili obožavateljima osigurati kupnju ulaznica po pristupačnoj cijeni, a da im je pri tome zajamčen odličan pogled na pozornicu.” kaže menadžer U2 Paul McGuinness.

Arthur Fogel, izvršni direktor Global Touringa i predsjedavatelj Global Music Live Nationa izjavio je: ”Nakon nevjerojatnog uspjeha turneje Vertigo diljem svijeta gdje smo prodali sve ulaznice neovisno o njihovim cijenama, za ovu turneju naša očekivanja su ogromna jer ćemo isprobati novu vrstu pozornice. Obožavatelji će kao i uvijek do sada - biti vrlo zadovoljni.”

”Najava ove turneje prva je faza prijateljstva i znak iste vizije koju dijele U2 i Blackberry. Očekujemo da će taj odnos voditi novim i inovativnim načinima za poboljšanje glazbenog iskustva putem mobitela Blackberry za obožavatelje U2” dodaje Paul McGuinness.

Držeći se svoje dugogodišnje tradicije, U2 će na turneji imati mnogo različitih predgrupa kao što su Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs, Snow Patrol ili Black Eyed Peas
Ulaznice za ”U2 360°” nastupe u Milanu i Gothenburgu bit će u prodaji od petka, 13. ožujka. Ulaznice za koncert u Amsterdamu bit će u prodaji u subotu, 14. ožujka.
Svi detalji o turneji kao i virtualni model jedinstvene pozornice i sjedećih pozicija bit će dostupan na U2.com. Kao i uvijek, registrirani članovi na službenoj internet stranici U2 imat će mogućnost ranije kupnje ulaznica.

Objavljeno 10.03.2009.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)