Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Uskoro ”No Line On The Horizont”

Uskoro ”No Line On The Horizont”Prošle su gotovo četiri godine od kako je irska skupina U2 snimila svoj posljednji album. I dok fanovi diljem svijeta čekaju mjesec travanj za koji je najavljeno objavljivanje njihova novog uratka ”No Line On The Horizont” Q Magazin odlučio je pronjuškati što se točno zbiva i kako zvuče njihove nove pjesme.

U intervjuu za glazbeni časopis Q, ekipa iz U2 objasnila je da je materijal za novi album zgotovljen još tijekom studenog u londonskom Olympic studiju. Samo snimanje pjesma za novi album započelo je još u listopadu 2006. godine, kada se četvorka sastala sa svojim dugogodišnjim suradnicima Brian Enom i Daniel Lanoisom, nakon što su odustali od ideje da za producenta albuma uzmu Rick Rubina.

”Mnogo smo naučili od Ricka” objasnio je Bono ”No htjeli smo da nas nove pjesme povedu u drugačiji svijet. Budući da Brian i Dan vole eksperimentirati odlučili smo se za njih.”
Prema izvještaju Q Magazina materijal snimljen za novi album donosi klasične U2-ovske numere koje zvukom podsjećaju na album ”The Unforgettable Fire”, te pjesme čistog popa.
Sam Eno, vidno uzbuđen, tijekom preslušavanja izjavio je kako bi ovaj album mogao biti njihov najveći album do sad, s čime se složio i Edge. ”Tijekom godina naučili smo par stvari.” rekao je gitarist. ”Pa mislim da bi album mogao donijeti na svijetlo dana sve te trenutke prosvjetljenja iz prošlosti.”

Objavljeno 06.01.2009.

Vremeplov

Što pokreće velika djela? Taština.
Janko Polić Kamov