Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Uskoro novi Gin Cooler

Uskoro novi Gin CoolerGrupa Gin Cooler predstavlja novi ljetni singl pod nazivom ”Nepomirljivi”. Radi se o, kako kažu, osobnoj priči o nepomirljivom odnosu karaktera i generacija, te o kompromisu kao jedinom rješenju ”nepomirljivosti”, činjenici koju svi vrlo dobro znamo ali često prekasno počnemo primjenjivati.

Nakon što su domaću javnost iznenadili prošlim singlom ”Dovoljno sami” na kojem im je gostovao poznati slovenski kantautor Zoran Predin, specifičan zvuk Gin Coolera savršeno se uklopio u novi singl ”Nepomirljivi”, koji će uz sve jače sunčeve zrake naći svoj put do publike.

Savršeni spoj vokalistice Jane Dolečki uz pratnju vrhunskih instumentalista čini ovu pjesmu pravim malim remek-djelom koje ulazi u uho već na prvo slušanje. Stoga ne treba sumnjati kako će i ovaj singl osvojiti eter radio postaja i naći svoj put do vrhova domaćih top ljestvica.

Dugoočekivani album grupe Gin Cooler očekujemo uskoro, a to će biti sklop raznih glazbenih žanrova i stilova, izraženih kroz električni i akustični izričaj sa stihovima na standardnom hrvatskom, ali i na dalmatinskom dijalektu.

Gin Cooler se okupio 2000. godine, a prvotna im je namjera bila svirati razne latin jazz, bossa nova i blues obrade. Ime su si nadjenuli prema koktelu baš kao što njihova autorska glazba predstavlja koktel ritmova i stilova.

2002. u bend ulaze udaraljkaš i novi basist pa se ta godina smatra službenim začetkom. Ritam sekcija i gitarist zaduženi su za glazbeni i aranžmanski dio priče, a sve nadopunjuje prekrasan, čist i eteričan glas Jane Dolečki, čije se interpretacije ne bi posramile ni najveće latinoameričke glazbene dive. Gitarist Luka Pavić glavni je tekstopisac, ali bend zajedno uobličuje tekstove u stihove pjesama.

Za sebe kaže: ”Ja sam daleko od glazbenog genijalca čije su glazbene ideje vrhunac kreativne
ekspresije. Da tu nema udaraljkaša i basiste koji uvijek dovrše i oblikuju moju nesavršenu ideju, i Jane koja to otpjeva, ja bih bio samo gitarist sa zanimljivim idejama”.

Bend je nastao iz dugogodišnjeg prijateljstva ljudi raznih zanimanja, a spojila ih je ljubav prema jazzu, latinu, rocku, swingu, etnu, world musicu, afrou, popu, reggaeu... Pred njima je blistava karijera jer na hrvatskom glazbenom nebu nema sličnih bendova koji svoju kreativnu energiju ispoljavaju kroz ove žanrove pa Gin Cooler smatramo mladim, svježim snagama ovog glazbenog izričaja.

Objavljeno 22.06.2010.

Vremeplov

Ako, na primjer, odeš u Nashville ili negdje u Argentinu vidjet ćeš da je svijet pun nevjerojatnih gitarista kojih nema na top listama.
Mark Knopfler (Dire Straits)