Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Velik uspjeh trodnevnog Rokaj festa

Velik uspjeh trodnevnog Rokaj festaZagrebački Rokaj fest uspio je u onom u čemu nisu uspjeli drugi konkurentski festivali - uz prihvatljivo nisku cijenu ulaznice od samo 100 kuna po danu ili 200 kuna za tri dana okupio je tijekom tri dana vikenda ukupno oko 20.000 zadovoljnih posjetitelja i hrpu odličnih bendova. Za vrijeme trajanja nastupa ”bendova za zagrijavanje” ta se brojka nije dala naslutiti no već pred izlazak jačih imena na pozornicu rijeke ljudi su se počele slijevati prema Jarunu.

Prvi dan dominirali su kultni alternativci The Wire, drugi dan Urban & 4, Pips Chips & Videoclips i Lemonheads, a treću večer, prekinutu kišom, umjesto na glavnoj pozornici svirkom u festivalskom šatoru, uspješno su zatvorili rock veterani Godfathers - unatoč jednosatnom kašnjenju programa.

Jedinstvena je bila prilika uživati u nastupu ”otkačenog” Marka E. Smitha i pomlađene postave grupe The Fall trećeg dana festivala, dan ranije zajebantskih punkera The Dwarves, te za one manje zahtjevne pomalo predvidljivih Partibrejkersa, Vatre i Ramireza. Rambo Amadeus je kao i na riječkoj Priredbi ”udavio” okupljene svojim jazzerskim improviziranim sessionom, dok Stampedo, The Chweger i One Piece Puzzle nisu dobili veću naklonost publike, jer ih, za vrijeme njihovih nastupa - nije niti bilo, osim možda tridesetak slučajnih ”ranoranioca”. Šteta, jer da su bili bolje vremenski tempirani sigurno bi polučili dobre kritike. Zanimljiva je bila i ”šesta proba” Trnokopa, tj. Damira Avdića i Ede Maajke koji su izveli svoje zajedničke pjesme u duhu balkanske inačice Beastie Boysa i Rage Against The Machine.

Prerastanje iz nacionalnog eventa u open-air festival sa svjetskim imenima, prvenstveno indie predznaka, dobro je prošlo za organizatore Rokaj festa i zadovoljnu publiku. Nastup Lemonheadsa opravdao je status headlinera iako je možda manje poznato da uživo uopće ne sviraju hitove ”Mrs. Robinson” i ”Luka” - pa tako nisu niti u Zagrebu.

Ako sumiramo, uz zanimljiva indie imena i Lemonheadse, prave zvijezde ”rokanja” bili su neponovljivi Urban koji je ”tako-lako” vladao s nekih desetak tisuća gledatelja ploveći svojim standardnim repertoarom i Pips Chips & Videoclips u prekrcanom šatoru koji su izveli best of listu uz dirljivu posvetu nedavno nesretno preminulom mladiću, Luki Ritzu, koji je na smrt pretučen na autobusnom stajalištu u Zagrebu, a čiji je najdraža pjesma bila upravo njihova ”Poštar lakog sna”. (A.C.)

Objavljeno 07.07.2008.

Vremeplov

Nitko od nas ništa posebno nije očekivao. Popeli smo se na binu, uključili pa isključili i ispostavilo se da ništa više nije kao do tada. Tako to ponekad ide u životu...
Aleksandar Stojković (Goribor)