Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Veliki zvuk malog instrumenta

Drugi album Tomislava Golubana & Little Pigeon’s ForHill Bluesa, zagorskih bluesera s jednim od najdužih imena hrvatske glazbene scene, naslovljen Mr. B., stvaran je u znoju i ljubavi pune dvije godine u namjeri i odluci da svijetu prikaže, velikim zvukom malog instrumenta, bogato glazbeno naslijeđe malog dijela još manje nam zemlje. Hrvatsko zagorje ima svoje blues ambasadore, a oni imaju krila.

Little Pigeon’s ForHill Blues spojili su tradiciju američkog Juga i korijene delta bluesa s autohtonim elementima zagorske glazbene baštine. Usudili su se zagorski cug postaviti uz bok vlakovima američkih prostranstava, do te mjere da suvremeni majstori žanra usnu harmoniku Tomislava Golubana uspoređuju s onom Sonnyja Terryja.

Mr. B. vas poziva na bluesersko putovanje dugo 57 minuta, dovoljnih da prijeđete udaljenost dvaju kontinenata. Album je sniman od srpnja 2006. do veljače 2007. godine u studiju ”Kasandra” kod Marije Bistrice. Svjetlo dana ugledao je u lipnju tekuće godine u samostalnom izdanju članova benda. Vrlo dobre reakcije slušateljstva i kritike rezultirale su brzinskim potpisivanjem diskografskog ugovora, pa je tako Aquarius records u suradnji s diskografskom agencijom Spona album reizdao već u prosincu iste godine. Na njemu se nalazi ukupno 16 kompozicija, od čega je 9 autorskih, 3 tradicionalna napjeva i 4 obrade.

Objavljeno 27.12.2007.

Vremeplov

Blues priča priču. Svaki redak u bluesu ima značenje.
John Lee Hooker