Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Velvet Revolver uspješno živi i nakon Guns N’ Roses

Prvi singl je pjesma ’She Builds Quick Machines’ za koju je nedavno snimljen zanimljivi video spot u režiji Dean Carra. Članovi grupe su izjavili ’da je novi album čvršći i žešći nego prethodni.’ Osim standardnog izdanja, u prodaji će se naći i ’Libertad - De Luxe Edition’, koje će osim nekoliko bonusa, sadržavati i dokumentarni film o grupi u trajanju od 30 minuta. Uz album grupa će uskoro objaviti i EP ’Melody And The Tyranny’ sa pjesmama ’She Builds Quick Machines’, ’Just Sixteen’ i ’Psycho Killer’ te dva video-bonusa: ’Do It For The Kids / Live from Huston’ i ’Making of Libertad / Short Version’. U dijelu promotivne kampanje bit će uključeni MSN, Nissan i Yahoo.

Trojka koja je ostala nerazdvojna nakon raspada nekoć glavnog rock benda Guns N’ Roses, Slash, Duff McKagan i Matt Sorum - napokon je dočekala da ponovno objave novi album te ponovo budu na naslovnicama prvenstveno zahvaljujući glazbi, a ne učestalim incidentima koji su ih pratili. Prvotno su oformili The Project, a kasnije su aganžirali ex-frontmena Stone Temple Pilotsa - Scott Weilanda - uz angažiranje gitariste Dave Kushnera iz grupe Wasted Youth. Nakon što su zainteresirali svjetsku rock scenu svojim albumom prvijencem ”Contraband” iz 2004. godine, ’supergrupi’ Velvet Revolver malo tko je davao šanse za dugačak život.

Međutim na sveopće ugodno iznenađenje, Scott Weiland, Duff McKagan, Matt Sorum i Slash - nakon tri godine čekanja napravili su novo djelo i u potpunosti dokazali da im Velvet Revolver nije samo još jedan od usputnih projekata. Po ocjenama kritike i publike njihov drugi album ”Libertad” znatno je bolji od debut albuma. Album donosi 13 punokrvnih rock pjesama a producirao ga je Brendan O’Brien (Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Audioslave).

Objavljeno 27.07.2007.

Vremeplov

Odlaskom u Pariz sam prekinuo dosta automatskih nizova stvari, doveo u pitanje dosta toga što mi se činilo samo po sebi razumljivim i našao se u situacijama koje me, da sam ostao, ne bi zadesile.
Darko Rundek, intervju za RiRock.com