Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vex and the Voxtones i Sons of a Thousand Fathers danas u Spunku!

Vex and the Voxtones i Sons of a Thousand Fathers danas u Spunku!Danas će u zagrebačkom klubu Spunk s početkom u 21 sat koncert održati skupine Vex and the Voxtones i Sons of a Thousand Fathers.

Vex and the Voxtones je zagrebački power pop/new wave band, osnovan prije par godina. Članovi benda su Vex Voxtone - gitara i vokal (ex-The Bricks, Inner View, The Gabettes), Hrvoje Pašalić - bas (ex-Inner View), Vexine Jurgec - back vokal i tambourine, te Ivan Žderić - bubnjevi (ex The Gabettes).

Muzika koju sviraju mogla bi se okarakterizirati kao trominutni gitaristički pop, obojan zvonkom Rickenbacker gitarom i melodičnim dvoglasnim vokalima na tragu The Byrds ili The Left Banke iz šezdesetih, Big Star (kojima su i posvetili pjesmu) iz sedamdesetih, američkih jangle power pop bandova iz osamdesetih poput The dB’s, Let’s Active, The Three O’Clock i The Plimsouls, te australskog banda The Church.

Snimke banda mogu se naći na izdanjima Franjićevog Slušaj Najglasnije, na kompilaciji ”13.Bombardiranje New Yorka” i na mini cd-u ”Vex and the Voxtones”.

Obrada pjesme ”Temporary Secretary” nalazi se i na ”Looking for changes, A Tribute to Paul McCarney”, cd-u koji je okupio mnoge američke izvođače, a Voxtones su jedini evropski band na toj kompliaciji.

Sons of a Thousand Fathers je glanc novi rokenrol bend, sastavljen od sadašnjih i bivših članova grupa Erotic Biljan & His Heretics, Babies, Shoot Me Wendy i My Buddy Moose. Sviraju uglavnom vlastite kompozicije koje pjevaju o životu, smrti, iskupljenju i vrckavim djevojkama s američke istočne obale.
Ime su dobili po onoj sceni kad Tuco psuje Blondieja pred šerifom u „Dobar, loš, zao“.

Objavljeno 12.06.2009.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com