Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vex and the Voxtones i Sons of a Thousand Fathers danas u Spunku!

Vex and the Voxtones i Sons of a Thousand Fathers danas u Spunku!Danas će u zagrebačkom klubu Spunk s početkom u 21 sat koncert održati skupine Vex and the Voxtones i Sons of a Thousand Fathers.

Vex and the Voxtones je zagrebački power pop/new wave band, osnovan prije par godina. Članovi benda su Vex Voxtone - gitara i vokal (ex-The Bricks, Inner View, The Gabettes), Hrvoje Pašalić - bas (ex-Inner View), Vexine Jurgec - back vokal i tambourine, te Ivan Žderić - bubnjevi (ex The Gabettes).

Muzika koju sviraju mogla bi se okarakterizirati kao trominutni gitaristički pop, obojan zvonkom Rickenbacker gitarom i melodičnim dvoglasnim vokalima na tragu The Byrds ili The Left Banke iz šezdesetih, Big Star (kojima su i posvetili pjesmu) iz sedamdesetih, američkih jangle power pop bandova iz osamdesetih poput The dB’s, Let’s Active, The Three O’Clock i The Plimsouls, te australskog banda The Church.

Snimke banda mogu se naći na izdanjima Franjićevog Slušaj Najglasnije, na kompilaciji ”13.Bombardiranje New Yorka” i na mini cd-u ”Vex and the Voxtones”.

Obrada pjesme ”Temporary Secretary” nalazi se i na ”Looking for changes, A Tribute to Paul McCarney”, cd-u koji je okupio mnoge američke izvođače, a Voxtones su jedini evropski band na toj kompliaciji.

Sons of a Thousand Fathers je glanc novi rokenrol bend, sastavljen od sadašnjih i bivših članova grupa Erotic Biljan & His Heretics, Babies, Shoot Me Wendy i My Buddy Moose. Sviraju uglavnom vlastite kompozicije koje pjevaju o životu, smrti, iskupljenju i vrckavim djevojkama s američke istočne obale.
Ime su dobili po onoj sceni kad Tuco psuje Blondieja pred šerifom u „Dobar, loš, zao“.

Objavljeno 12.06.2009.

Vremeplov

Punk nije ideološki, ideološke su reakcije na njega. Punk nije nasilan, nasilne su reakcije vlasti prema punku.


Peter Lovšin i Gregor Tomc (Pankrti)