Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vex and the Voxtones i Sons of a Thousand Fathers danas u Spunku!

Vex and the Voxtones i Sons of a Thousand Fathers danas u Spunku!Danas će u zagrebačkom klubu Spunk s početkom u 21 sat koncert održati skupine Vex and the Voxtones i Sons of a Thousand Fathers.

Vex and the Voxtones je zagrebački power pop/new wave band, osnovan prije par godina. Članovi benda su Vex Voxtone - gitara i vokal (ex-The Bricks, Inner View, The Gabettes), Hrvoje Pašalić - bas (ex-Inner View), Vexine Jurgec - back vokal i tambourine, te Ivan Žderić - bubnjevi (ex The Gabettes).

Muzika koju sviraju mogla bi se okarakterizirati kao trominutni gitaristički pop, obojan zvonkom Rickenbacker gitarom i melodičnim dvoglasnim vokalima na tragu The Byrds ili The Left Banke iz šezdesetih, Big Star (kojima su i posvetili pjesmu) iz sedamdesetih, američkih jangle power pop bandova iz osamdesetih poput The dB’s, Let’s Active, The Three O’Clock i The Plimsouls, te australskog banda The Church.

Snimke banda mogu se naći na izdanjima Franjićevog Slušaj Najglasnije, na kompilaciji ”13.Bombardiranje New Yorka” i na mini cd-u ”Vex and the Voxtones”.

Obrada pjesme ”Temporary Secretary” nalazi se i na ”Looking for changes, A Tribute to Paul McCarney”, cd-u koji je okupio mnoge američke izvođače, a Voxtones su jedini evropski band na toj kompliaciji.

Sons of a Thousand Fathers je glanc novi rokenrol bend, sastavljen od sadašnjih i bivših članova grupa Erotic Biljan & His Heretics, Babies, Shoot Me Wendy i My Buddy Moose. Sviraju uglavnom vlastite kompozicije koje pjevaju o životu, smrti, iskupljenju i vrckavim djevojkama s američke istočne obale.
Ime su dobili po onoj sceni kad Tuco psuje Blondieja pred šerifom u „Dobar, loš, zao“.

Objavljeno 12.06.2009.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com